Business News

Situația ajutoarelor de câte 100.000 EURO pentru IMM-uri

24 iulie 2024, de , in
Loading the Amira Audio Citește articolul...

Ministerul Economiei a anunțat că agențiile pentru IMM-uri din subordinea sa sunt în prezent în proces de reorganizare. După finalizarea acestui proces, ministerul va trimite băncilor partenere listele cu firmele selectate pentru finanțare în cadrul programelor Microindustrializare, Comerț-Servicii și Accelerarea dezvoltării. Aceste firme vor putea beneficia de ajutoare de până la 500.000 de lei, acoperind până la 50% din cheltuielile eligibile.

 

Între 21 decembrie 2023 și 4 ianuarie 2024, au fost înregistrate 4.137 de cereri de finanțare. După o ajustare a bugetului la aproximativ 150 de milioane de lei, doar 345 de firme au rămas eligibile pentru sprijin financiar. După transmiterea listelor către bănci, acestea vor analiza capacitatea firmelor de a primi credite și vor încheia contractele de credit în termen de 30 de zile lucrătoare.

 

Ministerul a precizat că, dacă aplicanții au nevoie de mai mult timp pentru implementarea proiectelor, se va lua în considerare prelungirea termenelor pentru efectuarea cheltuielilor și pentru depunerea documentației necesare. Reorganizarea agențiilor prevede reducerea numărului acestora de la nouă la trei, iar restul vor deveni centre teritoriale subordonate noilor agenții. În plus, salariile angajaților din noile structuri vor fi echivalente cu cele din structura centrală a ministerului.

Sursa: StartUp Cafe

 

 

Pentru analiză de eligibilitate și punctaj în mod GRATUIT, completați acest formular.

Începe să iei decizii bazate pe date
Alege una dintre soluțiile Termene.ro