Business News

Livetext – Știrile zilei pentru antreprenori, 7 iunie. Tot ce se întâmplă important astăzi afli de aici

7 iunie 2024, de , in
Loading the Amira Audio Citește articolul...

Monitorizarea începe de la 08.00 dimineața și se continuă din 3 în 3 ore până ora 22.00. După fiecare interval de 3 ore, dacă e cazul, pagina este actualizată cu știrile noi care ar putea interesa un antreprenor și nu numai.

Guvernul s-a împrumutat masiv în luna mai, cu câteva zeci de miliarde de lei, astfel că a ajuns ca, după doar cinci luni încheiate din acest an, să aibă deja contractate împrumuturi reprezentând 66% din cât a planificat pentru întreg anul. Potrivit calculelor Profit.ro, luna mai, cu împrumuturi de 28,7 miliarde de lei, s-a situat foarte aproape de recordul lunar de 32,4 miliarde de lei stabilit în ianuarie anul acesta și urcă totalul perioadei ianuarie-mai la 119,39 miliarde lei. La final de aprilie, împrumuturile statului se situau la 90,69 miliarde lei.

Multe dintre cele mai mari decizii luate în ultimul mandat parlamentar – de la legile climatice până la regulile de guvernață a inteligenței artificiale – nu vor fi resimțite de mase timp de mulți ani. Există însă lucruri mult mai puțin spectaculoase dar care au impact imediat în viața de zi cu zi a europenilor, anunță Curs de Guvernare.

Parlamentul European – care nu are drept de inițiativă legislativă, spre deosebire de parlamentele naționale – este privit drept cea mai slabă dintre cele trei instituții ale UE, în ciuda încercărilor repetate de a-și consolida puterea. Dar, prin examinarea intensă și modificarea legilor propuse, membrii Parlamentului European pot modela forma noilor reguli ale UE – și pot schimba vieți în acest proces.

Începe să iei decizii bazate pe date
Alege una dintre soluțiile Termene.ro