Startup-urile care vor dezvolta produse de Inteligență Artificială cu ajutorul clujenilor de la Techcelerator și Google
- Patru companii din România au fost selectate de Techcelerator, o companie din Cluj care colaborează cu Google, pentru a-și dezvolta sub mentorat aplicațiile de Inteligență Artificială propuse în cadrul Advancing AI, ediția a patra. Termene.ro va prezenta în perioada următoare cine sunt firmele și persoanele care vor să-și transforme ideile în afaceri de succes în domeniul tehnologiei.
Patru start-up-uri din România vor finaliza Advancing AI #4, program de accelerare organizat de Techcelerator pentru antreprenorii din Europa de Sud-Est care dezvoltă produse folosind inteligența artificială, au anunțat reprezentanții Techcelerator la mijlocul lunii mai.
130 de start-up-uri din 20 de țări au aplicat în cadrul Advancing AI #4, program de accelerare organizat de Techcelerator pentru antreprenorii din Europa de Sud-Est care dezvoltă produse folosind Inteligența Artificială, au transmis reprezentanții Techcelerator printr-un comunicat. Din cele 130 de start-up-uri înscrise, doar nouă au fost alese pentru a finaliza programul. Cele nouă start-up-uri selectate sunt din România, Polonia, Serbia și Turcia.
„Soluțiile de Inteligență Artificială vor fi cel mai des utilizate pe viitor în domeniul sănătății (15,7% din valoarea pieței), în special pentru diagnosticarea bolilor, dezvoltarea de medicamente și medicină personalizată. Alte domenii în care vom vedea tot mai des soluții AI sunt în zona de enterprise software, precum domeniul financiar și securitate cibernetică, cel de producție, business & legal, retail și logistică, energie verde şi generarea de noi materiale. Vedem aceste trenduri internaționale şi în cadrul celei de-a patra ediții a Advancing AI, unde o treime dintre start-up-urile finaliste sunt din zona de sănătate, iar o parte importantă din segmentul de securitate cibernetică, două dintre zonele în care oamenii au cea mai mare nevoie de inovație”, a spus Cristian Dascălu, Managing Partner Techcelerator.
Despre Advancing AI #4
Programul de accelerare Advancing AI #4 s-a derulat de-a lungul a zece săptămâni și se va încheia la finalul lunii mai, urmând ca cele nouă start-up-uri selectate să intre în perioada de asistență post-program.
„Start-up-urile selectate beneficiază de un program personalizat de validare şi optimizare a business case-urilor, în cadrul căruia colaborează cu mentori cu expertiză tehnică şi de business development în domeniul inteligenței artificiale. Echipa şi partenerii Techcelerator acordă start-up-urilor susținerea necesară pentru a identifica parteneri şi potențiali clienți, pentru a-și testa produsele și pentru a-și valida strategiile de dezvoltare internațională.”
Companiile care vor performa cel mai bine în cadrul Advancing AI #4 vor intra direct în programele de atragere de runde de investiții, dezvoltate de Techcelerator împreună cu investitorii locali și regionali, pentru a accesa rapid piețele internaționale şi pentru a dezvolta proiecte pilot.
De asemenea, fiecare companie poate accesa până la 350.000 de dolari în credite Google Cloud şi Firebase şi beneficii de la partenerii Techcelerator, precum credite Stripe, conturi HubSpot pentru start-up-uri, produse software FreshWorks & Notion şi multe altele, au mai transmis reprezentanții Techcelerator.
Start-up-urile din România care finalizează Advancing AI #4
- NS-EDGE este o platformă de Inteligență Artificială de monitorizare a securității cibernetice care afișează în timp real detectarea amenințărilor sub formă de grafice și procesează zilnic terabiți de date, necesitând o putere de operare redusă.
- Naratix este o suită de roboți bazați pe Inteligență Artificială care adaugă competențe departamentelor de e-commerce pentru majoritatea activităților. Naratix mărește viteza și acuratețea acestor acțiuni de aproximativ 1.000 de ori, reducând astfel costurile cu până la 99%.
- FigVision este un instrument de Inteligență Artificială conceput pentru a scurta fluxul de lucru în domeniul designului atât pentru liber-profesioniști, cât și pentru echipele de design profesionist. Acesta transformă orice captură de ecran în componente de design Figma complet editabile și receptive.
- AmabiexAi este o platformă medicală care combină tehnici de imagistică (fotopletismografie facială, Inteligență Artificială generativă și algoritmi avansați de vizualizare informatică), cu scopul de a revoluționa modul în care se realizează diagnosticarea digitală a sănătății, monitorizarea, prevenirea și tratamentul patologiilor cronice.
Piaţa globală de soluţii de inteligenţă artificială este estimată să ajungă la 184 de miliarde de dolari anul acesta, iar în 2030 la aproximativ 827 de miliarde de dolari, creșterea fiind de aproximativ 28,5% anual, conform datelor Statista, anunță reprezentanții Techcelerator.