Business News

Știrile zilei, 27 septembrie. Banca Transilvania a împrumutat 700 de milioane de euro și pentru a sprijini creditarea firmelor. Antreprenorii români evită negocierea

27 septembrie 2024, de , in
Loading the Amira Audio Citește articolul...

Monitorizarea începe de la 08.00 dimineața și se continuă din 3 în 3 ore până ora 22.00.

Deficitul bugetar a urcat la 4,57% din PIB după primele opt luni din acest an, de la 4,02% din PIB la șapte luni, potrivit datelor transmise de Ministerul Finanțelor Publice. „Execuția bugetului general consolidat în primele opt luni ale anului 2024 s-a încheiat cu un deficit de 80,87 miliarde de lei, respectiv 4,57% din PIB, față de deficitul de 42,19 miliarde lei, respectiv 2,63% din PIB aferent celor opt luni ale anului 2023”, se arată în documentul de la Finanțe, citat de Profit.ro.

Prețurile petrolului au scăzut joi cu peste 3%, în urma unui articol al Financial Times conform căruia Arabia Saudită, cel mai mare exportator de țiței din lume, va renunța la prețul țintă de 100 de dolari pentru a se pregăti pentru creșterea producției, împreună cu membrii OPEC și aliați organizației, în decembrie, transmite Reuters. Contractele futures pentru țițeiul Brent au scăzut cu 1,73 dolari, sau cu 2,36%, până la 71,73 dolari pe baril, în timp ce prețul țițeiului american West Texas Intermediate a scăzut cu 1,83 dolari sau cu 2,61%, relatează News.ro, citat de Profit.ro.

În mediul de afaceri din România, încă predomină teama de a negocia pentru condiții mai avantajoase în business. Mai exact, doar 3 din 10 antreprenori se simt confortabil să inițieze o negociere în afaceri, potrivit datelor din observațiile realizate de Cristian Cojocaru, consultant în negociere și business, cu experiență în companii multinaționale, director de vânzări la Vodafone, respectiv la Telekom și director al diviziei telecom în cadrul Samsung Electronics România, până în 2018, anunță Economedia.ro.

„Fondurile atrase vor contribui la finanțarea unor proiecte sustenabile, conform criteriilor de eligibilitate din Cadrul de finanțare durabilă: susținerea IMM-urilor din regiuni mai puțin dezvoltate din România; accesul populației la asistență medicală și educație; inițiative care susțin tranziția verde – clădiri verzi, proiecte de energie regenerabilă, transport, agricultură ecologică”, arată BT, conform Profit.ro.

Începe să iei decizii bazate pe date
Alege una dintre soluțiile Termene.ro