Business News

Livetext – Știrile zilei pentru antreprenori, 8 iulie. Tot ce se întâmplă important astăzi afli de aici

8 iulie 2024, de , in
Loading the Amira Audio Citește articolul...

Monitorizarea începe de la 08.00 dimineața și se continuă din 3 în 3 ore până ora 22.00. După fiecare interval de 3 ore, dacă e cazul, pagina este actualizată cu știrile noi care ar putea interesa un antreprenor și nu numai.

În luna mai 2024, rata șomajului în UE a fost de 6%, stabilă față de aprilie 2024, precum și față de mai 2023, arată datele Eurostat, biroul de statistică al Uniunii Europene, anunță Economedia.ro. Eurostat estimează că 13,2 milioane de persoane din UE, din care 11,078 milioane în zona euro, erau șomere în mai 2024. Comparativ cu aprilie 2024, șomajul a crescut cu 13.o00 în UE și cu 38.000 în zona euro. Comparativ cu mai 2023, șomajul a crescut cu 163.000 în UE și cu 3 mii în zona euro. România a ajuns la o rată a șomajului de 5,4%, sub media UE.

Tranzacția prin care Grupul OTTO, prin companiile EOS Credit Funding DAC și EOS Finance IFN S.A., preia un portofoliu de creanțe performante și neperformante de la BRD Finance IFN a fost avizată de Consiliul Concurenței. Portofoliul de creanțe cuprinde toate creanțele rezultate din toate contractele de împrumut încheiate de către BRD Finance IFN S.A. cu clienții săi.  Profit.ro a anunțat recent că BRD Finance IFN, parte a Grupului BRD, pe piață de 20 de ani, se află în proces de vânzare a întregului său portofoliu de credite din România, iar conducerea intenționează să înceteze activitatea.

România se află, în acest moment, la maximum-ul său istoric de bunăstare, cu un PIB/capita la cel mai înalt nivel față de media europeană și cu un consum individual real care îl depășește pe cel al Spaniei, conform unei analize realizată de Curs de Guvernare. Rezultatele sunt vizibile cu ochiul liber – iar statisticile arată că, în ciuda inflației (cea mai mare din UE), încrederea consumatorilor se menține ridicată. Marea problemă este, însă, mecanismul foarte vulnerabil prin care obținem și acest PIB/capita și acest spectaculos consum individual real – care aleargă cu mult înaintea dezvoltării României.

Carburanții s-au scumpit cu aproximativ 7% în prima săptămână a lunii iulie, majorării de preț cauzată de creșterea accizelor, de peste 40 de bani/l, din prima zi a lunii adăugându-i-se și o creștere de 8 bani/l ca urmare a evoluției cotațiilor internaționale. Ultima scumpire, de 4 bani/l, a fost efectuată astăzi de liderul pieței, OMV Petrom, atât la benzină, cât și la motorină, atât în stațiile Petrom, cât și în cele OMV, relevă date analizate de Profit.ro.

În plină expansiune a prețului aurului, moneda de refugiu a tuturor populațiilor în caz de război, Polonia este de departe  cel mai mare cumpărător de aur al Europei. La rândul său, România are aproximativ 5,45 g de aur per cap de locuitor, situându-se imediat după Polonia, dacă facem un top al țărilor ex-comuniste deținătoare de aur, anunță Economica.net. Achizițiile de aur ale băncilor centrale au crescut cu 1%.

Începe să iei decizii bazate pe date
Alege una dintre soluțiile Termene.ro