Business News

ANPC lansează controale pe piața produselor alimentare și a unităților de alimentație publică

Loading the Amira Audio Citește articolul...

Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) anunță controale ample care vizează piața produselor alimentare și a unităților de alimentație publică.

Conform directorului general de la Direcția Generală Control şi Supraveghere Piață şi Armonizare Europeană ANPC, Paul Anghel, acțiunea va demara în perioada următoare.

Scopul vizează supravegherea pieței produselor alimentare și a unităților de alimentație publică (unități fast- food, restaurant auto-servire, bufet tip expres, pizzerie, snack-bar, restaurante, terase, rotiserii, braserii, berării).

Obiectivele controalelor

„Se vor verifica, în principal, calitatea alimentelor (inclusiv a preparatelor culinare) și a băuturilor comercializate (existența documentelor de proveniență, verificarea directă a caracteristicilor organoleptice a alimentelor, respectiv, a mâncărurilor preparate existente la comercializare, încadrarea în data durabilității minimale, respectiv data limita de consum (termen de valabilitate), atât pentru alimentele comercializate ca atare, cât și pentru cele preparate (comercializarea lor în ziua în care au fost preparate)”, susține directorul ANPC.

Conform acestuia, comisarii ANPC vor controla condițiile de expunere, prezentare și comercializare ale alimentelor, respectarea prevederilor legale la transportul și depozitarea produselor alimentare (respectarea condițiilor de temperatură impuse de actele normative în vigoare sau de producători, expunerea la comercializare).

Sfaturi pentru cumpărători

Paul Anghel prezintă și o serie de sfaturi adresate celor care cumpără produse alimentare în perioada caniculei:

Începe să iei decizii bazate pe date
Alege una dintre soluțiile Termene.ro