Business News

MEAT: Întrebări și răspunsuri privind Programul Femeia Antreprenor 2024

2 august 2024, de , in
Loading the Amira Audio Citește articolul...

Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului a publicat ieri, 1 august 2024, un set de întrebări și răspunsuri referitoare la Programul național multianual pentru dezvoltarea culturii antreprenoriale în rândul femeilor manager din sectorul IMM.

1. Activități eligibile

În cadrul Programului Femeia Antreprenor 2024, sunt eligibile toate activitățile clasificate conform nomenclatorului CAEN rev 2, cu excepția următoarelor:

2. Procentaj de acțiuni deținut de femei

Pentru a fi eligibile, societățile trebuie să aibă cel puțin 50% din părțile sociale sau acțiuni deținute de femei. Pentru societățile înființate în baza Legii nr. 1/2005 privind cooperativa, majoritatea membrilor Consiliului de Administrație trebuie să fie femei.

3. Administratorul feminin

Societățile fără administrator feminin sunt eligibile, dar nu primesc punctaj. Administratorii feminini cu vechime mai mare de 6 luni primesc 10 puncte, iar cei cu vechime mai mică de 6 luni sau fără administrator feminin primesc 0 puncte.

4. Sediul social și punctul de lucru

Societățile aplicante trebuie să fie înregistrate la Oficiul Național al Registrului Comerțului (ONRC) și să aibă sediul social și punctul de lucru pe teritoriul României. Cheltuielile efectuate de aplicanții acceptați trebuie să fie certificate la fața locului, iar monitorizarea și controlul beneficiarilor se vor face de către UIP din cadrul AIMMT/MEAT.

5. Împuternicirea

Împuternicirea nu necesită autentificare la notar.

6. Oferte de preț

Încărcarea ofertelor de preț la momentul înscrierii este opțională.

7. Vehicule electrice

Autoturismele, bicicletele, mopedele, microbuzele, trotinetele și alte vehicule 100% electrice nu sunt considerate sisteme care utilizează surse regenerabile de energie, ci mijloace de transport.

8. Echipamente IT

Echipamentele IT sunt incluse în categoria echipamentelor tehnologice eligibile și includ PC-uri, unități centrale, servere, monitoare, imprimante, sisteme portabile, telefoane smart și tablete.

9. Locuri de muncă nou-create

Locurile de muncă nou-create pot fi ocupate de angajați în vârstă de până la 18 ani, cu norma completă de 6 ore pe zi și 30 de ore pe săptămână. Locurile de muncă trebuie să fie pe perioadă nedeterminată și să fie menținute cel puțin 12 luni.

10. Taxa pe valoarea adăugată (TVA)

TVA nu este eligibilă și trebuie suportată de beneficiar. Valoarea decontată reprezintă valoarea fără TVA, iar valoarea AFN se calculează exclusiv la valoarea fără TVA a cheltuielilor.

Sursa: Site-ul MEAT

Pentru analiză de eligibilitate și punctaj în mod GRATUIT, completați acest formular.

Începe să iei decizii bazate pe date
Alege una dintre soluțiile Termene.ro