Business News

750 de milioane de lei alocate pentru ajutoare de stat destinate investițiilor mari în România!

30 iulie 2024, de , in
Loading the Amira Audio Citește articolul...

Ministerul Finanțelor a anunțat deschiderea sesiunii de înscrieri pentru schema de ajutor de stat destinată investițiilor mari, conform Hotărârii de Guvern nr. 300/2024. Prima tranșă a bugetului alocat acestei scheme este de 750 de milioane de lei, dintr-un total de 2,25 miliarde de lei. Companiile interesate pot depune cereri pentru finanțare în perioada 29 iulie – 9 septembrie 2024.

Schema de ajutor de stat este destinată întreprinderilor nou-înființate și celor în activitate, indiferent de dimensiune (IMM-uri sau mari). Condițiile de eligibilitate includ, printre altele, înregistrarea în conformitate cu Legea societăților nr. 31/1990, realizarea unei investiții inițiale în România în termen de trei ani și demonstrarea viabilității economice a proiectului.

Investițiile trebuie să se desfășoare în sectoare specifice, precum fabricarea de preparate pentru hrana animalelor, băuturi, produse din lemn, hârtie, substanțe chimice, produse farmaceutice, echipamente electrice și electronice, vehicule de transport, mobilă, și reciclare de materiale.

Cererile vor fi analizate și ordonate descrescător în funcție de punctaj. În final, companiile eligibile vor primi acorduri de finanțare, în timp ce cele care nu îndeplinesc criteriile vor primi scrisori de respingere. Ajutorul de stat va fi acordat după ce cheltuielile eligibile sunt efectuate, conform acordului de finanțare.

Accesează sinteza Ghidului

Pentru analiză de eligibilitate și punctaj în mod GRATUIT, completați acest formular.

 

Începe să iei decizii bazate pe date
Alege una dintre soluțiile Termene.ro