Business News

Livetext – Știrile zilei pentru antreprenori, 4 iulie. Tot ce se întâmplă important astăzi afli de aici

4 iulie 2024, de , in
Loading the Amira Audio Citește articolul...

Monitorizarea începe de la 08.00 dimineața și se continuă din 3 în 3 ore până ora 22.00. După fiecare interval de 3 ore, dacă e cazul, pagina este actualizată cu știrile noi care ar putea interesa un antreprenor și nu numai.

BMW TechWorks, prima investiție majoră a grupului german BMW în România, dezvoltată împreună cu NTT Data a fost inaugurată astăzi la Cluj-Napoca, anunță Economica.net. În baza unui acord semnat în luna martie a acestui an BMW Group și NTT DATA au pus bazele unui joint-venture în România care are ca scop dezvoltarea şi implementarea soluţiilor IT de business. Prin această investiție derulată la Cluj-Napoca, BMW își extinde rețeaua globală de centre IT și software BMW TechWorks menite să accelereze transformarea digitală a companiei.

Comisia Europeană a anunțat taxe vamale provizorii la importurile de vehicule electrice pe baterii din China, a declarat un purtător de cuvânt, transmite Reuters, citat de Profit.ro. În consecință, Executivul comunitar a decis să introducă tarifele vamale suplimentare de 17,4% pentru automobilele BYD, de 19,9% pentru automobilele Geely și de 37,6% pentru automobilele SAIC. Renault promovează Dacia Spring drept cea mai accesibilă mașină electrică din Europa. Modelul crossover produs în provincia chineză Hubei cu ajutorul Geely.

Cu toate acestea, Dacia, marca cu prețuri reduse din cadrul grupului auto francez Renault, nu intenționează ca, pe termen scurt, să majoreze prețurile pentru modelul electric Spring, anunță Profit.ro.

Cererea globală de aur în primul trimestru din 2024 a fost de 1.238 de tone, marcând o creştere de 3% de la an la an şi este cel mai puternic prim trimestru pentru cererea globală de aur din 2016, arată o analiză a Tavex, cel mai mare comerciant de aur de investiţii din Europa de Nord, care citează datele Consiliului Mondial al Aurului pentru primul trimestru al acestui an. Polonia este cel mai mare cumpărător de aur al Europei, în timp ce China, India și Turcia sunt principalii cumpărători de aur la începutul anului 2024. România are aproximativ 5,45 g de aur per cap de locuitor, iar Polonia 9,75 g, notează Agerpres, care citează analiza, anunță Economedia.ro.

Numărul vizitatorilor la muzee şi colecţii publice a fost anul trecut de 19,1 milioane persoane, cu 3,1 milioane persoane mai mult faţă de anul 2022, arată datele INS, conform Curs de Guvernare.

De asemenea, numărul utilizatorilor activi din biblioteci a fost cu 57.000 mai mare și au împrumutat cu 600.000 mai multe cărți, decât în 2022, mai arată datele. Un utilizator activ al bibliotecilor a împrumutat în medie 11,5 volume pe an, media fiind de 16,5 în cazul bibliotecilor județene.

Consiliul Concurenței a anunțat astăzi că a actualizat platforma online Monitorul Prețurilor (www.monitorulpreturilor.info), oferind utilizatorilor o secțiune dedicată produselor cu adaos comercial plafonat. Astfel, pe pagina principală a secțiunii „Produse alimentare” este disponibil un meniu nou, „Produse cu adaos plafonat”, anunță Economica.net.
Începe să iei decizii bazate pe date
Alege una dintre soluțiile Termene.ro