Business News

Băncile cu cele mai mari dobânzi la depozitele în lei constituite de firme

13 iunie 2024, de , in
Loading the Amira Audio Citește articolul...

De asemenea, pentru depozitele de valoare mare și pentru cele constituite online băncile plătesc un bonus de 0,2 – 0,5 puncte procentuale.

Impozitul perceput de stat pentru economii este de 10%, iar dacă sunt retrași din bancă înainte ca depozitul să ajungă la scadență se achită de regulă o bonificație minimă, echivalentă cu dobânda contului curent.

Termene.ro vă prezintă câteva dintre băncile ce oferă bonificații de peste 5% pentru depozite.

TBI, cele mai mari dobânzi pentru PFA-uri

TBI Bank oferă în prezent cele mai mari dobânzi de pe piață pentru PFA-uri și persoane fizice. Pentru persoanele juridice dobânzile sunt stabilite prin negociere directă, în surcursale. În cazul PFA-urilor si persoanelor fizice dobânzile oferite de bancă urcă până la 6,8% (pentru maturități la 12 luni) și până la 6,3% (pentru depozitele pe 6 luni). Dacă depozitele sunt constituite online, se primește o bonificație de 0,2 puncte, iar pentru maturitățile menționate bonificațiile devin 6,5% și, respectiv, 7% pe an.

ProCredit acordă la rândul său unele dintre cele mai bune dobânzi pentru depozitele persoanelor juridice. Astfel, pentru economiile constituite pe o perioadă de 6 și 12 luni dobânzile sunt de 5,65% și, respectiv, 6%.

Vista Bank este o altă bancă locală cu dobânzi competitive. Cele mai mari bonificații sunt acordate în cazul depozitelor pe 9 luni (5,6% pe an) și respectiv 12 luni (5,8% pe an). Dacă depozitele sunt deschise online, banca oferă 0,2 puncte procentuale în plus la dobândă.

Garanti Bank se încrie la rândul său în grupul băncilor cu dobânzi de peste 5% la depozitele pentru IMM-uri, însă pentru economiile ce depășesc 250.000 de lei. Astfel, banca are în portofoliu depozite la termen pe perioade de 1, 3, 6, 12 și 15 luni, cele mai mari dobânzi, de 5,5% pe an, fiind oferite pentru depozitele cu maturități de 6, 12 și 15 luni, cu valori de depășesc suma menționată. Dacă suma economisită este sub 250.000 de lei, dobânda scade cu 0,5 puncte.

Banca Transilvania, dobânzi de până la 5,55% pe an la lei

Dintre băncile mari, Banca Transilvania oferă unele dintre cele mai bune dobânzi pentru depozitele constituite de persoane juridice. Cele mai mari bonificații sunt acordate pentru depozitele pe 12 si 24 de luni, nivelul acestora fiind de 5,5% și 5,55% pe an.

În cazul BRD, cele mai mari dobânzi sunt pentru depozitele constituite de PFA-uri/profesii liberale și IMM-uri pe 6 și 12 luni, respectiv 5,3% și 5,4% pe an.

CEC Bank are de asemenea dobânzi de 5% și peste 5% la depozitele pentru persoane juridice, pentru maturitățile de 6 (5%) și 12 luni (5,25%). În plus, dacă depozitele sunt constituite online, banca oferă un bonus de 0,2 puncte, pentru maturitățile menționate dobânzile devenind 5,2% și, respectiv, 5,45% pe an.

La rândul său, OTP Bank oferă condiții avantajoase de economisire pentru persoanele fizice autorizate, entități fără personalitate juridică și persoane juridice cu cifra de afaceri de maximum 2 milioane de euro. Ca și celelalte bănci, OTP încurajează economiile pe termen mediu, oferind cele mai avantajoase dobânzi la depozitele pe 6 și 12 luni, respectiv 5,5% pe an. Dacă suma depusă depășește 25.000 de lei, atunci dobânda crește cu 0,05 puncte.

ING Bank România completează grupul băncilor de dimensiuni medii și mari ce oferă dobânzi avantajoase pentru depozitele constituite de microîntreprinderi. Cele mai mari bonificații sunt acordate pentru economiile la termen pe 3 luni – 4,75% și 12 luni – 5,25%.

 

Începe să iei decizii bazate pe date
Alege una dintre soluțiile Termene.ro