Business News

Clasamentul intermediar al firmelor cu cele mai mari profituri înregistrate în 2023, actualizat până pe data de 11 iunie

11 iunie 2024, de , in
Loading the Amira Audio Citește articolul...

Conform datelor colectate de Termene.ro, care preiau bilanțurile firmelor depuse la Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF), se observă că firmele din domeniile energiei, comerțului cu amănuntul în mari magazine, automobilelor și tutunului domină topul celor mai mari profituri pentru anul 2023.

În comparație cu monitorizarea intermediară precedentă, din 20 mai, 17 noi firme au intrat în topul primelor 20 de firme cu cel mai mare profit raportat. 

De la topul precedent, din 20 mai, au mai rămas în acest clasament doar companiile Hidroelectrica, OMV Petrom și Silcotub.

Până în prezent, 11 iunie, cele mai mari profituri au fost raportate la Ministerul de Finanțe de către următoarele companii:

Top 20 al profitului în 2023

Firma are ca obiect de activitate „producția de energie electrică” și a realizat o cifră de afaceri de aproape 12,3 miliarde de lei cu 3.461 de angajați. Acționarul principal este statul român prin Ministerul Energiei (80,0561%).

Firma are ca obiect de activitate „extracția petrolului brut” și a înregistrat o cifră de afaceri de peste 33,8 miliarde de lei, având 7.228 de angajați. Acționarul principal este OMV Aktiengesellschaft din Austria (51,1568%).

Firma are ca obiect de activitate „extracția gazelor naturale” și a înregistrat o cifră de afaceri de peste 8,6 miliarde de lei, având 5.287 de angajați. Acționarul principal este Ministerul Energiei (70,007109%).

Firma are ca obiect de activitate „producția de energie electrică” și a înregistrat o cifră de afaceri de peste 7,4 miliarde de lei, având 2.352 de angajați.  Acționarul principal este Ministerul Energiei (82,4981%).

Firma are ca obiect de activitate „ activități ale holdingurilor” și nu a înregistrat o cifră de afaceri pentru că societatea este folosită ca un vehicul financiar pentru administrarea acțiunilor altor companii, având astfel și doar 1 angajat. Acționarii sunt frății Pavăl, Adrian Pavăl (40%) și Pavăl (60%). 

Firma are ca obiect de activitate „comerț cu amănuntul al articolelor de fierărie, al articolelor din sticlă și a celor pentru vopsit, in magazine specializate” și a înregistrat o cifră de afaceri de peste 11,5 miliarde de lei, având 12.113 de angajați. Acționarul majoritar este chiar Paval Holding SRL.

Firma are ca obiect de activitate „comerțul cu amănuntul în magazine nespecializate, cu vânzare predominanta de produse alimentare, băuturi și tutun” și a înregistrat o cifră de afaceri de peste 21,7 miliarde de lei, având 11.293 de angajați. Acționarul principal este WE International GMBH (99,999998%).

Firma are ca obiect de activitate „producția de energie electrică” și a înregistrat o cifră de afaceri de peste 6,3 miliarde de lei, având 10.152 de angajați. Acționarul majoritar este Ministerul Energiei.

Firma are ca obiect de activitate „comerț cu ridicata al produselor din tutun” și a înregistrat o cifră de afaceri de peste 2,3 miliarde de lei, având 769 de angajați. Acționarul unic este compania JT International Holding III BV.

Firma are ca obiect de activitate „comerț cu amănuntul în magazine nespecializate, cu vânzare predominanta de produse alimentare, băuturi și tutun” și a înregistrat o cifră de afaceri de peste 18,3 miliarde de lei, având 14.340 de angajați. Acționarul principal este Kaufland International Erste GMBH (99,9%).

Firma are ca obiect de activitate „comerț cu ridicata al produselor din tutun” și a înregistrat o cifră de afaceri de peste 2,1 miliarde de lei, având 292 de angajați. Acționarul majoritar este Papastratos International BV (99,99%).

Firma are ca obiect de activitate „fabricarea anvelopelor și a camerelor de aer, reșaparea și refacerea anvelopelor” și a înregistrat o cifră de afaceri de peste 4,6 miliarde de lei, având 2.593 de angajați. Acționarul unic este Continental Global Holding Netherlands BV.

Firma are ca obiect de activitate „comercializarea combustibililor gazoși, prin conducte” și a înregistrat o cifră de afaceri de peste 10,7 miliarde de lei, având 831 de angajați. Acționarul principal este Engie Group Participations (62,993465%).

Firma are ca obiect de activitate „ Comerț cu amănuntul al carburanților pentru autovehicule în magazine specializate” și a înregistrat o cifră de afaceri de peste 23 miliarde de lei, având 190 de angajați. Acționarul unic este compania OMV Petrom SA.

Firma se ocupă de „activități de telecomunicații prin rețele cu cablu” și a înregistrat o cifră de afaceri de peste 5,1 miliarde de lei, având 10.177 de angajați. Acționarul majoritar este compania este Digi Communications NV (93,575518%).

Firma are ca obiect de activitate „fabricarea autovehiculelor de transport rutier” și a înregistrat o cifră de afaceri de peste 26 de miliarde de lei, având 11.457 de angajați. Acționarul majoritare este compania Renault SA.

Firma are ca obiect de activitate „ producția de energie electrică” și a înregistrat o cifră de afaceri de 920 de milioane de lei, având 80 de angajați. Acționarul unic este compania PPC SA.

Firma are ca obiect de activitate „producția de tuburi, țevi, profile tubulare și accesorii pentru acestea, din oțel” și a realizat o cifră de afaceri de aproape 3,8 miliarde de lei, având 1.830 de angajați. Acționarul principal este compania olandeză Tenaris Investments (NL) BV (67,614399%).

Firma are ca obiect de activitate „distributia energiei electrice” și a înregistrat o cifră de afaceri de aproape 3,5 miliarde de lei, având 6.387 de angajați. Acționarul principal este Societatea Energetica Electrica SA (99,999999%).

Firma are ca obiect de activitate „activități de consultanță pentru afaceri și management” și nu a înregistrat cifră de afaceri în 2023 pentru că este o societate folosită ca vehicul financiar. Acționarul unic este Calin-Marin Vaduva.

Începe să iei decizii bazate pe date
Alege una dintre soluțiile Termene.ro