Provocări există la tot pasul, iar transportul mărfurilor paletizate nu face nicio excepție.

Managerii lanțurilor de aprovizionare de astăzi trebuie să controleze statusul mărfurilor pe măsură ce se deplasează de la fabrică, la depozit și, în cele din urmă, pe raftul magazinului. Chiar și cea mai mică eroare poate întrerupe lanțul care duce în final la întârzierea comenzilor.

De aceea, este esențial ca întreprinderile să nu fie indiferente față de unul dintre elementele constitutive ale circulației mărfurilor: paletul. Prin urmare, dacă ai o afacere în Anglia, în România sau oriunde în Europa, iată ce provocări poți întâmpina în transportul mărfurilor paletizate și ce soluții există:

Provocarea #1: Obținerea paleților potriviți în locul potrivit, la momentul potrivit

Pentru lanțurile de aprovizionare cu acces la un număr finit de paleți, realizarea unei prognoze precise poate duce la adevărate dureri de cap. Companiile care își arhivează înregistrările privind vânzările sunt mai bine pregătite să-și realinieze oferta de paleți în diferite locații, în funcție de cererea preconizată.

Cu toate acestea, dacă a fost să învățăm un lucru din 2020, este că evenimentele greu de prevăzut și cu impact major nu există doar în teorie. Sectoare întregi au rămas latente pe măsură ce pandemia de COVID-19 s-a răspândit și, în timp ce unele companii au avut în stoc o mulțime de produse, dar nu au folosit paleții necesari pentru a le muta, altele s-au confruntat cu o lipsă severă de paleți pentru a transporta produsele necesare (gândește-te la hârtia igienică și prosoapele de hârtie).

În plus, transportul mărfurilor paletizate oferă o gamă de complexități logistice. Selectarea dimensiunii potrivite a paletului pentru un anumit camion poate maximiza cantitatea de produse care părăsește fabrica/depozitul. Pe de altă parte, alegerea unui palet necorespunzător poate duce la ineficiența spațiului și poate provoca daune produselor pe măsură ce sunt încărcate în camion.

Provocarea #2: Menținerea paleților în formă bună și în circulație

Chiar și pierderea a câtorva paleți poate provoca perturbări în cadrul lanțului de aprovizionare, mai ales atunci când cererea este ridicată, iar oferta foarte scăzută. Pentru a evita eliminarea completă a paleților, întreprinderile pot investi în reparații, dar acestea pot fi destul de costisitoare.

Costurile privind cheresteaua au crescut vertiginos cu 60% în acest an.

Prin urmare, companiile se confruntă cu o alegere costisitoare: să investească timp și resurse în menținerea viabilității paleților sau să includă o marjă de eroare pentru achiziționarea paleților noi în bugetul fiecărui an.

Provocarea #3: Schimbări în conformitatea paleților

Afacerile din toate industriile își reevaluează protocoalele de siguranță – iar multe dintre eforturile acestora încep din lanțul de aprovizionare. Managerii trebuie să-și actualizeze cunoștințele privind reglementările pe două fronturi:

  • politici menite să protejeze marfa care se deplasează prin fiecare etapă a lanțului de aprovizionare;
  • politici menite să reducă riscul de vătămare a angajaților.

Având în vedere aceste provocări, probabil te întrebi cum trimiți un pachet în Anglia în siguranță și în timp util, dacă tu ai o afacere în România? Răspunsul este simplu! Te bazezi pe o firmă de coletărie care reușește să gestioneze cu succes transportul mărfurilor paletizate: Eastlines.ro!

Despre Termene.ro

Dacă tot sunteți aici, Termene.ro vă recomandă să vă abonați la newsletterul Cafeaua de la 7, care vă oferă ocazia să citiți tot ce s-a întâmplat important în ziua precedentă. Newsletterul vă recomandă informații care pot fi importante pentru antreprenori, știri utile în viața cotidiană, dar și noutăți de povestit colegilor sau angajaților într-o pauză.

Varianta video a newsletterului, poate fi urmărită pe Facebook, Youtube, Instagram, Tiktok, sau aici, pe blogul de news al platformei Termene.ro

Distribuie mai departe