Lectura poate deveni o pasiune pentru orice copil, dacă acesta citește povești pe care le consideră fascinante sau este îndreptat către volume potrivite vârstei și intereselor sale. Iată 7 cărți și serii care reușesc să îi captiveze pe micii cititori și să îi atragă în universul ficțional.

  1. Seria „Marele Nate” de Lincoln Peirce

Copiii grozavi și capabili de lucruri mărețe fac năzbâtii nevinovate și par să dea mereu de necazuri. Alege cărți din seria Marele Nate scrise de Lincoln Peirce și fă-i cunoștință puștiului tău cu un băiat de neoprit, căruia nu îi surâde mereu norocul și trebuie să iasă întotdeauna din situații complicate.

  1. Seria „Clementina” de Sara Pennypacker

Clementina, o fetiță cu bucle roșcate, vede lucrurile într-un mod original și găsește soluții cel puțin neobișnuite. Chiar dacă intențiile ei sunt bune, rezultatele sunt dezastroase și oamenii mari nu sunt mereu de acord cu acțiunile ei. Puștoaica rămâne optimistă, nu se dă bătută și reușește până la urmă să rezolve un mare necaz.

  1. „Povestea unei pescărușe și a motanului care a învățat-o să zboare” de Luis Sepúlveda

Când o pescărușă se prăbușește pe balconul motanului Zorbas, viața liniștită a acestuia se va schimba radical. Kengah are aripile îmbibate în petrol și știe că este foarte bolnavă. Îi dă o misiune pisicii: să nu mănânce oul pe care urmează să îl facă ea, să îl ocrotească și să învețe puiul să zboare.

  1. „Max și minicavalerii” de Lincoln Peirce

Aceasta este o altă carte captivantă a autorului Lincoln Peirce. Max este o ucenică de trubadur, dar vrea să devină cavaler. Șansele de a-și îndeplini dorința nu sunt prea mari, însă situația se schimbă când unchiul ei este răpit. Împreună cu Minicavalerii, trebuie să readucă gloria regatului Măisăfie. O carte de benzi desenate pe care copii o vor îndrăgi imediat.

  1. „Harriet spionează” de Louise Fitzhugh

Harriet este o fetiță de 11 ani fascinantă. Îi place să spioneze și își creează un traseu de spionaj bine pus la punct. Vrea să știe totul despre toată lumea, notează în caiet ceea ce vedere și face observații. Însemnările ei ajung la cine nu trebuie și situația devine tensionată.

  1. „Bunica hoțomană” de David Walliams

Ben se plictisește teribil când trebuie să petreacă serile de vineri în casa bunicii, dar descoperă în curând că Buni are un secret întunecat. Pare o bătrânică inofensivă, cu păr alb, ochelari cu lentile groase, aparat auditiv și dinți falși, însă puștiul suspectează că aceasta este un hoț internațional de bijuterii.

  1. „Copacul cu 13 etaje” de Andy Griffiths

Andy și Terry sunt doi copii năzdrăvani, cu multă imaginație, care locuiesc într-o casă în copac cu 13 etaje. Au o piscină cu rechini, o cameră cu bezele și multe alte lucruri uimitoare. În Volumele II și III, băieții își extind locuința și ajung la 26, ulterior la 36 de etaje cu camere bizare și cu lucruri pe care mulți copii și le-ar dori.

Curiozitatea copiilor va fi stârnită de oricare dintre cărțile prezentate în articol și aceștia pot dezvolta o adevărată pasiune pentru lectură sau întări plăcerea de a citi. Când alegi noi povești pentru fata sau băiatul tău, ține cont de vârstă, de nivelul de înțelegere și de subiectele sale de interes.

Despre Termene.ro

Dacă tot sunteți aici, Termene.ro vă recomandă să vă abonați la newsletterul Cafeaua de la 7, care vă oferă ocazia să citiți tot ce s-a întâmplat important în ziua precedentă. Newsletterul vă recomandă informații care pot fi importante pentru antreprenori, știri utile în viața cotidiană, dar și noutăți de povestit colegilor sau angajaților într-o pauză.

Varianta video a newsletterului, poate fi urmărită pe Facebook, Youtube, Instagram, Tiktok, sau aici, pe blogul de news al platformei Termene.ro

Distribuie mai departe