• Ponderea rezidenților Uniunii Europene care achiziționează cărți tipărite, reviste sau ziare online, este în continuare semnificativ mai mare decât cea pentru cărți electronice, reviste online sau ziare online în 2023, conform analizei Eurostat.
  • Doar 2,2% dintre români au achiziționat un e-book în ultimele luni.

În anul 2023, doar 13,4% dintre rezidenții UE au achiziționat cărți tipărite online în ultimele 3 luni în care au fost colectate datele de Eurostat, înregistrând o ușoară creștere față de anul precedent (12,7%), dar rămânând sub nivelul din 2021 (14,5%).

În ambele cazuri, România se situează la coada clasamentului, conform datelor publicate marți de Eurostat.

Aproape jumătate din populația UE continuă să prefere achizițiile online de cărți tipărite în detrimentul celor electronice, revistelor sau ziarelor online. În 2023, doar 7,2% dintre rezidenții UE au ales cărțile electronice, în creștere față de anul precedent (6,6%), dar stabilă în comparație cu 2021.

Suntem la coada clasamentului la cărțile electronice

În ceea ce privește achizițiile de cărți electronice, Danemarca (22,0%), Țările de Jos (21,6%) și Irlanda (16,9%) au avut cele mai mari ponderi în 2023, în timp ce Cipru (0,6%), Bulgaria (2,0%) și România (2,2%) au înregistrat cele mai scăzute procente.

O excepție sunt Danemarca și Finlanda, care au fost singurele țări unde mai mulți oameni au preferat să cumpere cărți electronice în detrimentul celor tipărite, în cele 3 luni, anterioare colectării datelor.

Despre Termene.ro

Dacă tot sunteți aici, Termene.ro vă recomandă să vă abonați la newsletterul Cafeaua de la 7, care vă oferă ocazia să citiți tot ce s-a întâmplat important în ziua precedentă. Newsletterul vă recomandă informații care pot fi importante pentru antreprenori, știri utile în viața cotidiană, dar și noutăți de povestit colegilor sau angajaților într-o pauză.

Varianta video a newsletterului, poate fi urmărită pe Facebook, Youtube, Instagram, Tiktok, sau aici, pe blogul de news al platformei Termene.ro

Distribuie mai departe