Link Universul juridic: click aici

 

Actul publicat în Monitorul Oficial Sumar
O.U.G. nr. 59/2020 pentru stabilirea unor măsuri suplimentare în domeniul protecţiei sociale în contextul situaţiei epidemiologice determinate de răspândirea coronavirusului SARS-CoV-2   (M. Of. nr. 358 din 5 mai 2020) Se stabilesc măsuri suplimentare în domeniul protecţiei sociale în contextul situaţiei epidemiologice determinate de răspândirea coronavirusului SARS-CoV-2.

 

În M. Of. nr. 358 din 5 mai 2020 a fost publicată O.U.G. nr. 59/2020 pentru stabilirea unor măsuri suplimentare în domeniul protecţiei sociale în contextul situaţiei epidemiologice determinate de răspândirea coronavirusului SARS-CoV-2.

 

Astfel, prin respectivul act normativ se stabilesc măsuri suplimentare în domeniul protecţiei sociale în contextul situaţiei epidemiologice determinate de răspândirea coronavirusului SARS-CoV-2.

 

Vă prezentăm, în continuare, dispozițiile O.U.G. nr. 59/2020.


Art. 1

„(1) Pentru persoanele care, la data instituirii stării de urgenţă, sunt beneficiare ale concediului şi indemnizaţiei pentru îngrijirea copilului cu dizabilităţi până la vârsta de 7 ani prevăzut la art. 31 alin. (1) şi (2) din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 111/2010 privind concediul şi indemnizaţia lunară pentru creşterea copiilor, aprobată cu modificări prin Legea nr. 132/2011, cu modificările şi completările ulterioare, drepturile aferente acestui concediu se continuă pe toată durata stării de urgenţă, instituită prin Decretul nr. 195/2020 privind instituirea stării de urgenţă pe teritoriul României şi prelungită prin Decretul nr. 240/2020 privind prelungirea stării de urgenţă pe teritoriul României, şi în situaţia în care copilul a împlinit sau urmează să împlinească vârsta de 7 ani în această perioadă.

 

(2) Pentru persoanele care, la data instituirii stării de urgenţă, beneficiază de concediul de acomodare şi de indemnizaţia lunară prevăzute la art. 50 din Legea nr. 273/2004 privind procedura adopţiei, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, drepturile aferente acestui concediu se asigură pe toată durata stării de urgenţă instituite prin Decretul nr. 195/2020 şi prelungite prin Decretul nr. 240/2020 şi în situaţia în care perioada maximă de concediu prevăzută de lege s-a finalizat în perioada acestei stări de urgenţă.

 

(3) Drepturile prevăzute la alin. (1) şi (2) se suportă din bugetul de stat alocat Ministerului Muncii şi Protecţiei Sociale, prin Agenţia Naţională pentru Plăţi şi Inspecţie Socială şi agenţiile pentru plăţi şi inspecţie socială judeţene, respectiv a municipiului Bucureşti.”


Art. 2

„Pentru personalul prevăzut la art. 10 din Ordonanţa militară nr. 8/2020 privind măsuri de prevenire a răspândirii COVID-19, cu modificările ulterioare, pe toată perioada de izolare preventivă la locul de muncă sau în zone special dedicate în care nu au acces persoane din exterior, urmată ciclic de o perioadă de izolare preventivă la domiciliu, drepturile salariale se acordă, indiferent de timpul efectiv lucrat, la nivelul celor avute în luna anterioară decretării stării de urgenţă.”

 

Despre Termene.ro

Termene.ro este o companie înființată în anul 2014 din dorința de a permite companiilor identificarea oportunităților de afaceri și evaluarea corectă a riscurilor pentru afaceri mai prospere, oferind o platformă intuitivă și foarte ușor de utilizat. Peste 70.000 de companii folosesc platforma completă care oferă informații actualizate în timp real despre datele financiare și juridice ale firmelor din România.

Distribuie mai departe