• Este din nou weekend, 20-21 aprilie, iar platforma Termene.ro prezintă cele mai importante știri ale sfârșitului de săptămână. Platforma Termene.ro monitorizează mediul de afaceri, instituțiile publice, dar și mass-media de specialitate pentru a oferi administratorilor și acționarilor de firme doar știrile importante din punct de vedere economic sau antreprenorial.

Monitorizarea începe sâmbătă, de la 08.00 dimineața, și se continuă din 4 în 4 ore până duminică la ora 22.00. După fiecare interval de 2 ore, dacă e cazul, pagina este updatată cu știrile noi care ar putea interesa un antreprenor și nu numai.

  • Stațiunile din România preferate de minivacanța de 1 Mai și Paște.

Numărul turiştilor care vor petrece minivacanța de 1 Mai şi Paște pe litoral ar putea fi mai mic decât anul trecut, unul dintre motive fiind faptul că nu se mai organizează în perioada menționată festivalul Beach Please, la Costinești, apreciază secretarul general al Federației Patronatelor din Industria Ospitalității din România (FPIOR), Corina Martin, conform Agerpres, citat de Wall-Street.ro.

  • Cel mai bun aeroport din lume.

În ultimul deceniu, Aeroportul Internațional Changi din Singapore și Aeroportul Internațional Hamad din Doha s-au luptat pentru titlul de „cel mai bun aeroport din lume”. În fiecare an, Skytrax, intervievează călătorii din întreaga lume pentru a compila lista sa a celor mai bune aeroporturi din lume, iar pentru 2024 pe primul loc se află aeroportul Qatar, cunoscut pentru designul său ultra-modern, terminalele ușor de navigat și magazinele de lux, scrie CNN citat de Economedia.ro

  • Harta pe continente a energiei regenerabile.

Capacitățile de generare de energie regenerabilă sunt aproape de pragul de 4.000 GW, iar jumătate din ele sunt în Asia. „Doar în 2023, au fost instalați aproximativ 473 gigawați (GW) de energie nouă din surse regenerabile, ceea ce aduce totalul global la aproape 4 000 GW”, potrivit unui raport al IRENA, Agenția internațională pentru Energie Regenerabilă, raportat citat Economica.net.  În Europa sunt 780 de GW instalați, iar în România toate centralele de producție de toate felurile este de 18 GW, iar cea disponibilă în realitate mult mai mică.

  • Ieftinire a carburanților.

Petrom, liderul pieței de distribuție a carburanților din România, a redus azi prețul motorinei și a menținut prețul benzinei, astfel că diferența de preț dintre cei doi carburanți a scăzut la doar șapte bani pe litru, anunță Economica.net.

  • MIPE a învățat să atragă fonduri europene.

Ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, Adrian Câciu, a anunțat că gradul de absorbție a fondurilor europene din exercițiul financiar 2014-2020 a ajuns la 97%. „Nu mai puțin de 23,288 miliarde euro a primit România, până la acest moment, din exercițiul financiar 2014-2020, pe Politica de Coeziune, ajungând la un grad de absorbție de 97%”, spune acesta citat de Profit.ro.

  • Dacia Sandero, liderul clasamentului înmatriculărilor din Europa în primele trei luni din 2024.

Dacia Sandero a reușit să se mențină pe prima poziție a clasamentului înmatriculărilor de mașini din Europa la finalul primelor trei luni din 2024, anunță Economica.net. Trei modele „made in Romania” sunt în Top 50. Robert Stan – sâm, 20 apr. 2024, 13:28 Trimite pe: Dacia Sandero, liderul clasamentului înmatriculărilor din Europa în primele trei luni din 2024 Model de clasă B al mărcii românești, parte a grupului Renault, Dacia Sandero ocupă poziția de lider al clasamentului înmatriculărilor de mașini noi din Europa la finalul primului trimestru din 2024, în ciuda poziționării doar pe locul 3 în luna martie.

  • Dacă nu se va mai exploata aurul, măcar turismul să se dezvolte la Roșia Montană. 

Termene.ro a realizat un articol în care prezintă faptul că doar 8 din cele 58 de firme înregistrate în Roșia Montantă au activități cu scop turistic sau oferă servicii de pe urma cărora să beneficieze turiștii. Antreprenorii din zonă se plâng însă că tocmai acest statut internațional UNESCO, cât și lipsei planurilor urbanistice face ca antreprenorii locali sau din alte zone să se ferească să investească în turismul din Roșia Montană. În acest moment, cele mai importante afaceri din această comună sunt cele de transport marfă sau construcții.

  • Draexlmaier a primit un credit pe care îl va investi pentru a realiza sisteme de baterii pentru mașini electrice.

Compania germană de componente pentru industria auto Draexlmaier va primi un împrumut de 75 de milioane de euro de la BERD pentru a extinde capacitățile din România, potrivit unei informații apărute pe site-ul instituției de credit, conform Economica.net. Germanii de la Draexlmaier iau un credit de 75 milioane de euro de la BERD pentru extinderea producției în România Denumit Draexlmaier E-Mobility II, proiectul vizează o nouă fază de extindere a proiectului de la Timișoara, fabrica din acest oraș fiind considerată „un pilon important pe termen lung în producția componentelor electronice și de înaltă tensiune pentru clienții companiei”. Totodată, o parte din împrumutul de 75 de milioane de euro țintește facilități ale Draexlmaier din Macedonia de Nord și Republica Moldova.

Despre Termene.ro

Dacă tot sunteți aici, Termene.ro vă recomandă să vă abonați la newsletterul Cafeaua de la 7, care vă oferă ocazia să citiți tot ce s-a întâmplat important în ziua precedentă. Newsletterul vă recomandă informații care pot fi importante pentru antreprenori, știri utile în viața cotidiană, dar și noutăți de povestit colegilor sau angajaților într-o pauză.

Varianta video a newsletterului, poate fi urmărită pe Facebook, Youtube, Instagram, Tiktok, sau aici, pe blogul de news al platformei Termene.ro

Distribuie mai departe