Loading the Amira Audio Citește articolul...
  • Azi e marți, 21 mai, iar platforma Termene.ro prezintă cele mai importante știri ale zilei. Platforma Termene.ro monitorizează zilnic mediul de afaceri, instituțiile publice, dar și mass-media de specialitate pentru a oferi administratorilor și acționarilor de firme doar știrile importante din punct de vedere economic sau antreprenorial.

Monitorizarea începe de la 08.00 dimineața și se continuă din 3 în 3 ore până ora 22.00. După fiecare interval de 3 ore, dacă e cazul, pagina este actualizată cu știrile noi care ar putea interesa un antreprenor și nu numai.

  • Amazon se extinde în România.

Gigantul american Amazon a deschis un nou studio de dezvoltare de jocuri în Europa, acum însă cu sediul în București, instalându-l la conducere pe veteranul Cristian Pană, fostul șef Ubisoft România. Amazon Games a și lansat o campanie de angajări pentru noul studio, vizând dezvoltatori de software, artiști, designeri și animatori, relevă datele analizate de Profit.ro.

Poliția Română vrea să cumpere un sistem automat de recunoaștere a numerelor de înmatriculare care va fi instalat pe 1.200 de autovehicule.

Inspectoratul General al Poliției Române a anunțat debutul procedurilor de achiziție prin licitație a unui sistem automat de recunoaștere a numerelor de înmatriculare cu care va dota minimum 1.200 de autospeciale, conform Economica.net. Conform unui anunț publicat de Inspectoratul General al Poliției Române (IGPR) pe SEAP, autoritatea are în plan dotarea cu un nou sistem automat de recunoaștere a numerelor de înmatriculare (LPR – License Plate Recognition). Mai exact, instituția își dorește să achiziționeze prin licitație infrastructură hardware și software pentru LPR cu o valoare estimată la 20.166.000 lei, echipament de recunoaștere a numerelor de înmatriculare instalat pe mașină în valoare de 50.592.000 lei și sistem de comunicații tip APN privat cu o valoare estimată la 720.000 lei. Toate acestea vor fi achiziționate din fonduri bugetare.
  • România se împrumută în euro pe piața externă.

Ministerul Finanțelor a ieșit astăzi pe piața externă să se împrumute în euro prin vânzarea de eurobonduri pe 8 ani și 13 ani, anunță Profit.ro. Guvernul s-a împrumutat deja de pe piețele externe la începutul acestui an, în două rânduri, cu 4 miliarde de dolari în ianuarie și 4 miliarde de euro în februarie. Profit.ro a scris recent că statul a ajuns cu împrumuturile, după primele patru luni, la 90,69 miliarde de lei, dintr-un necesar brut de finanțare anunțat pentru întreg anul 2024 la 181 miliarde de lei.

  • Crește numărul comisarul de la Protecția Consumatorului.

Numărul de posturi ANPC va crește până la 1.370 de la circa 1.000 în prezent, iar structurile teritoriale se desființează, potrivit unui proiect de hotărâre de Guvern al Ministerului Economiei, autoritatea tutelară a ANPC. În plus față de atribuțiile de acum, Autoritatea înființează structuri specializate pe controlul produselor neconforme direct în vămi și pe servicii financiare, anunță Economedia.ro.

  • Internetul e tot mai scump în România.

România a pierdut o poziție și se află pe locul șase la nivel mondial pentru cele mai ieftine abonamente de internet fix și pe locul al doilea din Europa de Est, fiind depășită de Ucraina, potrivit unui studiu al Cable.co.uk care a analizat prețurile din 223 de țări, anunță Economica.net.

  • Topul mărcilor românești în urma unei analize Brand Finance.

QFort, Autonom și LUCA au intrat, în premieră, în clasamentul celor mai valoroase branduri românești, înlocuind mărcile BILKA, anunță Profit.ro, care citează o analiză făcută de Brand Finance. În fiecare an, compania de consultanță și evaluare de brand Brand Finance evaluează cele mai valoroase branduri globale, naționale și sectoriale. Cele mai valoroase 50 de branduri românești sunt incluse în raportul anual Brand Finance România 50. Dacia se distanțează pe prima poziție în fața eMAG, potrivit clasamentului Brand Finance.

  • Scanere noi în vămi.

Ministerul Finanțelor și Autoritatea Vamală Română (AVR) au ca țintă să operaționalizeze 9 scanere în acest an, urmând ca în 2025 să pună în funcțiune în punctele vamale 8 sisteme de scanare, iar în 2026, restul de 9, astfel încât să ajungă la cele 26 prevăzute în programul finanțat prin PNRR pentru dotarea cu astfel de echipamente, spune ministrul Finanțelor, Marcel Boloș, la inaugurarea primului scaner, la vama Giurgiulești. Potrivit informațiilor obținute de Profit.ro, în 2024 vor urma, după Giurgiulești, vămile Siret, Albița, Isaccea, Halmeu, Moravița, unde sunt în plan scanere pentru autoturisme. Tot la Siret va fi montat și un al doilea scaner, fix, iar la Albița un al doilea scaner, mobil. La punctul Constanța Nord este în plan un scaner fix (pentru containere).

  • Start-Up Nation 2024, toate amănuntele de până în acest moment ale programului.

Platforma de știri (Business News) a Termene.ro vă prezintă toate și cele mai noi informații despre Start-up Nation 2024, valabile până la acest moment, 20 mai. Business News a prezentat o mare parte din aceste date în exclusivitate și mult înaintea altor publicații de specialitate.

  • BRD Finance IFN ar intenționa să iasă din România.

BRD Finance IFN, parte a Grupului BRD, pe piață de 20 de ani, se află în proces de vânzare a întregului său portofoliu de credite din România, iar conducerea intenționează să înceteze activitatea, anunță Profit.ro. BRD Finance IFN S.A. are în portofoliu credite pentru achiziția de bunuri, carduri de credit, credite auto și credite de nevoi personale.

  • Analiză asupra schimbării conținutului coșului de consum.

Schimbările structurale din coșul de consum, din 2020 până în primele luni ale anului 2024 au influențat inflația, iar adecvarea politicii monetare la evoluția acesteia necesită prudență, se precizează într-o analiză publicată de Curs de Guvernare. O analiză pe 12 categorii de bunuri de consum și servicii esențiale – precum și schimbarea ponderii lor în coșurile de consum ale României, Poloniei, Ungariei și Cehiei – explică atât politicile monetare ale regiunii, cât și diferențele structurale ale coșului de consum față de cel al zonei euro.

Despre Termene.ro

Dacă tot sunteți aici, Termene.ro vă recomandă să vă abonați la newsletterul Cafeaua de la 7, care vă oferă ocazia să citiți tot ce s-a întâmplat important în ziua precedentă. Newsletterul vă recomandă informații care pot fi importante pentru antreprenori, știri utile în viața cotidiană, dar și noutăți de povestit colegilor sau angajaților într-o pauză.

Varianta video a newsletterului, poate fi urmărită pe Facebook, Youtube, Instagram, Tiktok, sau aici, pe blogul de news al platformei Termene.ro

Distribuie mai departe