UNBR a publicat un comunicat privind efectele generate de noile modificări legislative asupra profesiei de avocat, în contextul prelungirii stării de urgență.

 

Cele mai recente acte normative de ordin economico-fiscal care se răsfrâng asupra profesiei de avocat:

  • Ordonanța de urgență nr. 32/2020 privind modificarea şi completarea O.U.G.  nr. 30/2020 pentru modificarea şi completarea unor acte normative, precum şi pentru stabilirea unor măsuri în domeniul protecţiei sociale în contextul situaţiei epidemiologice determinate de răspândirea coronavirusului SARS-CoV-2 şi pentru stabilirea unor măsuri suplimentare de protecţie socială;
  • Ordonanța de urgență nr. 33/2020 privind unele măsuri fiscale şi modificarea unor acte normative;
  • Ordonanța de urgență nr. 48/2020 privind unele măsuri financiar-fiscale;
  • Ordonanța de urgență nr. 53/2020 pentru modificarea şi completarea unor acte normative privind măsuri de protecţie socială determinate de răspândirea coronavirusului SARS-CoV-2; – Decretul nr. 240/2020 privind prelungirea stării de urgenţă pe teritoriul României;
  • Hotărârea de Guvern nr. 281/2020 pentru aprobarea criteriilor de stabilire a beneficiarilor prevăzuţi la art. X alin. (5) din O.U.G. nr. 29/2020 privind unele măsuri economice şi fiscal-bugetare.

 

Modificări legislative generate:

  • Obligațiile fiscale și plata de accesorii fiscale (dobânzi și penalități de întârziere) devenite scadente după 21.03.2020 sunt exonerate de la calcul;
  • Procedurile de executare silită a creanțelor bugetare se suspendă, prin efectul legii, sau nu încep;
  • Amânarea plății pentru serviciile de utilități precum și a chiriei;
  • Acordarea unei indemnizații lunare avocaţilor a căror activitate s-a redus ca urmare a efectelor coronavirusului SARS-CoV-2.

 

Articol publicat pe Universul Juridic.

 

Dacă ți pe par utile informațiile de pe blogul Termene și vrei să afli când publicăm un nou articol, te poți abona la newsletterul nostru săptămânal.

Vreau să primesc newsletter-ul

 

Despre Termene.ro

Termene.ro este o companie înființată în anul 2014 din dorința de a permite companiilor identificarea oportunităților de afaceri și evaluarea corectă a riscurilor pentru afaceri mai prospere, oferind o platformă intuitivă și foarte ușor de utilizat. Peste 70.000 de companii folosesc platforma completă care oferă informații actualizate în timp real despre datele financiare și juridice ale firmelor din România.

Distribuie mai departe