Loading the Amira Audio Citește articolul...

Îmbină perfect designul cu siguranța și utilitatea, sunt robuste, au o construcție ermetică și proprietăți excelente de rezistență și izolare termică. Ușile antifoc reprezintă una dintre componentele esențiale a planului de protecție la incendii, fiind considerate o adevărată barieră în calea flăcărilor. Se recomandă instalarea acestora în orice tip de construcții publice sau rezidențiale, în special în clădirile unde își desfășoară activitatea foarte multe persoane, așa cum sunt cele de birouri.

Ușile antifoc au capacitatea de a limita extinderea incendiului și împiedică trecerea căldurii, fumului și gazelor toxice deoarece beneficiază de etanșări speciale. Iată care este rolul lor și de ce sunt necesare într­-o clădire de birouri:

Sunt elemente esențiale pentru siguranță și securitate

Este bine-cunoscut faptul că în sediile companiilor sau alte clădiri mari, fluxul de persoane este unul ridicat. Prin urmare, trebuie să instalate uși metalice rezistente la foc pentru protejarea bunurilor și a personalului. Spre deosebire de modelele clasice, care au rol decorativ sau doar permit trecerea dintr-o încăpere în alta, ușile antifoc oferă un nivel înalt de siguranță în clădirile de birouri.

Atunci când sunt închise, ușile rezistente la incendiu țin la distanță flăcările, fumul, căldura și gazele toxice degajate din cauza arderii. În felul acesta focul poate fi izolat, chiar dacă pentru o perioadă determinată de timp.

Etanșează în totalitate zonele de trecere

Datorită construcției lor ermetice ușile antifoc sigilează zona în care izbucnește incendiul. Aceste elemente cu protecție ignifugă sunt realizate din materiale incombustibile, care întârzie sau previn răspândirea focului. Unele produse rezistente la foc sunt galvanizate, au material termoizolant în interior și garnituri intumescente ce expandează în prezența temperaturilor ridicate.

Oferă rezistență și durabilitate superioară

În mediile unde fluxul de persoane este ridicat trebuie să fie montate produse care să facă față utilizării constante și repetate. Ușile antifoc au o durabilitate superioară ce permite folosirea intensivă pe termen lung, precum și rezistență sporită la coroziune, îndoire, lovituri, șocuri mecanice, umiditate, agenți chimici de natură corozivă sau diverși factori meteorologici.

Permit evacuarea rapidă în caz de incendiu

Chiar dacă protecția elementelor anti-incendiu nu este nelimitată, o ușă rezistentă la foc timp de 120 min poate ține vâlvătaia la distanță suficient de mult până când oamenii să fie salvați cu ușurință. De asemenea și modelele care au capacitatea de a rezista în fața flăcărilor timp de 60 sau 90 de minute vin în întâmpinarea tuturor cerințelor pe care nu le pot satisface ușile obișnuite.

În situația în care montajul ușilor antifoc s-a efectuat în mod corespunzător, acestea se vor menține intacte 1-2 ore. Asta înseamnă că vor fi și o cale sigură de acces pentru echipele de intervenție care trebuie să-i evacueze foarte repede pe cei prinși în mijlocul incendiului sau să protejeze obiectele importante ori alte zone ale clădirii.

Au diferite dimensiuni și sens de deschidere reversibil

Ușile rezistente la foc pot fi instalate în aproape orice loc. Pe lângă faptul că sunt ușor de montat, acestea se găsesc în mai multe dimensiuni, ceea ce înseamnă că se pot adapta perfect spațiului disponibil. În plus, sensul de deschidere al ușilor este reversibil, domeniile de aplicabilitate foarte diverse și mentenanța simplă, lucru important pentru diminuarea costurilor.

Într-o clădire de birouri sunt necesare uși cu o estetică deosebită, care să se instaleze rapid, să se întrețină ușor, să fie rezistente în timp și să ofere siguranță oamenilor. Deoarece îndeplinesc toate condițiile menționate, ușile antifoc sunt soluțiile optime pentru toate spațiile de acest gen, mai ales că îndeplinesc și cerințele europene privind rezistența la foc și legislația națională privind siguranța și securitatea la incendiu.

Despre Termene.ro

Dacă tot sunteți aici, Termene.ro vă recomandă să vă abonați la newsletterul Cafeaua de la 7, care vă oferă ocazia să citiți tot ce s-a întâmplat important în ziua precedentă. Newsletterul vă recomandă informații care pot fi importante pentru antreprenori, știri utile în viața cotidiană, dar și noutăți de povestit colegilor sau angajaților într-o pauză.

Varianta video a newsletterului, poate fi urmărită pe Facebook, Youtube, Instagram, Tiktok, sau aici, pe blogul de news al platformei Termene.ro

Distribuie mai departe