Potrivit paginii oficiale, Comisia Europeană, alături de partenerii globali, începe în data de 4 mai 2020 o campanie de strâns donații ca să susțină lupta împotriva coronavirusului.

 

Astfel, Uniunea Europeană și partenerii ei vor organiza un maraton mondial al donatorilor, la care invită țări și organizații din lumea întreagă. Scopul campaniei e să adune fonduri în valoare de 7,5 miliarde EUR.

 

La solicitarea Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) și a organizațiilor mondiale din domeniul sănătății, Comisia Europeană invită guvernele, liderii din mediul de afaceri, personalitățile publice etc. să contribuie cu donații la acțiune, ca să poată fi dezvoltat accesul rapid și echitabil la metode de diagnosticare, terapii și vaccinuri împotriva COVID-19, care să fie sigure, de calitate, eficace și la prețuri accesibile.

 

Fondurile colectate vor fi ulterior distribuite către companiile care lucrează la dezvoltarea unor teste de diagnosticare, tratamente și vaccinuri anti COVID-19.

 

Articol publicat pe Universul Juridic.

 

Despre Termene.ro

Dacă tot sunteți aici, Termene.ro vă recomandă să vă abonați la newsletterul Cafeaua de la 7, care vă oferă ocazia să citiți tot ce s-a întâmplat important în ziua precedentă. Newsletterul vă recomandă informații care pot fi importante pentru antreprenori, știri utile în viața cotidiană, dar și noutăți de povestit colegilor sau angajaților într-o pauză.

Varianta video a newsletterului, poate fi urmărită pe Facebook, Youtube, Instagram, Tiktok, sau aici, pe blogul de news al platformei Termene.ro

Distribuie mai departe