Peste 1.100 de facturi restante au fost raportate până în prezent în modulul RedBill de la lansarea parteneriatului cu KRUK România, din februarie 2020.

 

Aceste facturi restante înregistrează în medie o valoare de 7.400 de lei si peste 440 de zile întârziere, deci aproximativ 1 an şi câteva luni. Multe dintre companiile care au facturi neîncasate la termen le consideră deja pierderi înainte să le raporteze în RedBill.

 

Aproximativ jumătate dintre aceste facturi restante au intrat şi în procesul de colectare amiabilă. Valoarea acestor facturi este de ordinul milioanelor de lei, iar plata lor ar putea contribui semnificativ la îmbunătăţirea nivelului de lichidităţi în rândul companiilor de dimensiuni mici şi mijlocii. Valoarea totală lunară a facturilor neîncasate din sistemul RedBill se situează în luna mai 2020 la aproximativ 1,4 milioane lei.

 

Ionuț Fodoca, Director General al Termene.ro

“Am lansat RedBill cu misiunea de a oferi transparență afacerilor și sănătate fluxului de numerar și ne bucurăm că parteneriatul cu KRUK România are rezultate concrete pentru însănătoșirea mediului economic. Reticența inițială a companiilor de a raporta facturile neîncasate a fost înlocuită rapid prin exemplul oamenilor corecți, manageri și antreprenori cu spirit etic. Avem utilizatori care nu mai sperau să-şi poată recupera banii neîncasaţi, iar soluţia oferită de noi le-a fost utilă.“

 

Roxana Bia, Directorul Ariei Servicing al KRUK România:

“Ajutăm companiile să-şi îmbunătăţeasca fluxul de numerar prin încasarea facturilor restante. Astfel, devine mai uşor pentru acestea să îşi poată construi planuri de afaceri pe termen scurt şi mediu. Factura cu cel mai mare număr de zile de întârziere pentru care am reuşit să obţinem plata avea o vechime de aproximativ un an si jumatate, însă, orice antreprenor sau manager trebuie să ţină cont de faptul că, efectuarea plăţii devine mai puţin probabilă cu cât trece mai mult timp de la scadenţă.”

 

KRUK România şi Termene.ro au lansat la începutul anului prima soluţie automatizată pentru raportarea si transmiterea în colectare a facturilor neîncasate, cu ajutorul modului RedBill, dedicată în principal antreprenorilor. RedBill este un produs prin care firmele își pot raporta clienții care nu au plătit facturile la timp, își pot recupera banii pentru facturile neîncasate și pot verifica gratuit orice companie din România dacă a fost raportată de alți furnizori.

 

Mai mult, toţi utilizatorii RedBill au la dispoziţie experienţa şi resursele KRUK România, la care până acum aveau acces preponderent marile companii.

 

>>>> Află mai multe despre colectarea amiabilă a facturilor prin RedBill & KRUK!

 

KRUK România este membră a Grupului KRUK și este prezentă pe piaţa de profil din România din anul 2007. Compania este un jucător activ în România, unde este de asemenea, unul dintre liderii de piață. Grupul KRUK desfășoară operațiuni în 9 ţări europene. Compania-mamă KRUK S.A. a fost listată pe Bursa de Valori Varșovia în anul 2011.

 

Dacă ți se par utile informațiile de pe blogul Termene și vrei să afli când publicăm un nou articol, te poți abona la newsletterul nostru săptămânal.

Vreau să primesc newsletterul
Despre Termene.ro

Dacă tot sunteți aici, Termene.ro vă recomandă să vă abonați la newsletterul Cafeaua de la 7, care vă oferă ocazia să citiți tot ce s-a întâmplat important în ziua precedentă. Newsletterul vă recomandă informații care pot fi importante pentru antreprenori, știri utile în viața cotidiană, dar și noutăți de povestit colegilor sau angajaților într-o pauză.

Varianta video a newsletterului, poate fi urmărită pe Facebook, Youtube, Instagram, Tiktok, sau aici, pe blogul de news al platformei Termene.ro

Distribuie mai departe