Business News
Clasamentul afacerilor cu saloane de înfrumusețare, activitate care a trecut de un miliard de lei
Loading the Amira Audio Citește articolul...
- Analiză cu datele platformei Termene.ro. Bucureștiul este și capitala saloanelor de înfrumusețare, firmele din București au cele mai mari cifre de afaceri. Regiunea Moldovei urmează apoi în rândul zonelor care au societăți cu cifre de afaceri importante.
Toate firmele din România care au ca obiect de activitate declarat la Fisc sau Registrul Comerțului „coafura si alte activități de înfrumusețare” (cod CAEN 9602) au adunat o cifră de afaceri de 1,4 miliarde de lei la nivelul anului 2022. Pentru anul 2023 cifrele financiare ale firmelor vor fi publicate de Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) până la mijlocul verii.
Termene.ro a analizat primele 20 de societăți care au declarat că fac o activitate de „coafură și alte activități de înfrumusețare”. București, Iași, Cluj-Napoca și Timișoara au firme care sunt prezente în clasament. Surprinde poate faptul că Suceava are două societăți printre primele 20. E adevărat, una dintre acestea are și alt obiect de activitate care îi sprijină cifra de afaceri.
În domeniul „coafură și alte activități de înfrumusețare” activează 11.859 de agenți economici care adună 20.632 angajați.
Clasamentelor firmelor cu afaceri în domeniul frumuseței
Din primele 20 de firme care au o astfel de activitate, doar 14 au veniturile provenite în totalitate sau măcar în mare parte din activitățile saloanelor de înfrumusețare oricare ar fi acestea.
- 1. Societate Cooperativa Meșteșugăreasca Igiena din București
A realizat o cifră de afaceri de 26,8 milioane de lei în 2022 și a înregistrat pierderi de 2,2 milioane de lei. A raportat 548 de angajați.
Societatea cooperativă are 881 de mici acționari din care niciunul nu depășește 2%.
Aproape 50 de saloane are în administrare Igiena.
Saloanele Igiena reunesc peste 900 de Specialiști in Frumusețe, in 56 de saloane de coafura, cosmetica, manichiura-pedichiura, frizerie și spa din București. „Puterea Igiena sta in oamenii sai. Unitatea societății a fost menținuta prin liantul uman si, de aceea, obiectivele de viitor sunt legate de pregătirea continua a profesioniștilor ce lucrează in saloane. Aceștia vor beneficia in continuare de expertiza celor mai buni stiliști ai domeniului datorita cursurilor de pregătire si participării la seminarii de profil atât in tara cat si in străinătate”, spune Daniela Drăgan, președintele consiliului de administrație al societății.
„Igiena” administrează spațiile și saloanele de frizerie și coafură ale vechii întreprinderi comuniste (înființată în 1968) care a fost transformată după Revoluție în cooperativă meșteșugărească.
- 2. Abbate Servcomexim SRL din București
A realizat o cifră de afaceri de 16,8 milioane de lei și un profit de 1,7 milioane de lei cu 199 de angajați.
Acționariatul este format din
Dan Eugen Anghel (97,86%) și Adli Cella Maria (2,14%) sunt acționarii.
Firma administrează saloanele de înfrumusețare Abbate.
- 3. Ingo Trade International SRL
A realizat o cifră de afaceri de 13,9 milioane de lei și a înregistrat pierderi de 1,7 milioane de lei cu. A raportat 146 de angajați.
Acționarul unic este Lucian Miess.
Deține franciza de saloane de frizerii Getts.
- 4. Magic Smart Grup SRL din București
A realizat o cifră de afaceri de 13,1 milioane de lei și un profit de 1,3 milioane de lei cu 98 de angajați.
Acționarul unic este Dragoș Adrian Müller.
Deține saloanele Magic, brand care este oferit și spre francizare.
- 5. El Studio Trendline SRL din București
A realizat o cifră de afaceri de 9,2 milioane de lei și un profit de 784.000 de lei cu 154 de angajați.
Acționarul unic este Cristian – Ștefan Cosat – Sebe.
Deține saloanele de înfrumusețare El Studio din Capitală.
6. Unirea-Societate Cooperativa Meșteșugăreasca din Suceava
A realizat o cifră de afaceri de 6,69 milioane de lei și un profit de 31.000 de lei cu 105 angajați.
Acționariatul este format dintr-o listă de 102 de persoane
- 7. Ibeauty Official SRL din București
A realizat o cifră de afaceri de 5,4 milioane de lei și un profit de 552.000 de lei cu 17 angajați.
Acționarul unic este Angela Cozma Angela.
Societatea deține iLashes.ro, care este prezentat că un proiect creat de „Angelina Cozma, printre primii lash artiști ai României, ce de-a lungul carierei a realizat zeci de mii de lucrări, a pregătit prin intermediul iLashes School România peste 900 de lash experți și peste 800 de brow & lami artiști alături de colegele ei”.
- 8. Societate Cooperativa Meșteșugărească Igiena Iași
A realizat o cifră de afaceri de 4,9 milioane de lei și un profit de 143.000 de lei cu 145 angajați.
Acționariatul este format dintr-o listă de 118 de persoane.
9. Societate Cooperativa Igiena din Timișoara
A realizat o cifră de afaceri de 4,89 milioane de lei și a înregistrat pierderi de 23.000 de lei. A raportat cu 145 de angajați.
Acționariatul este format dintr-o listă de 252 de persoane.
- 10. Societatea Cooperativa Meșteșugăreasca „Sporul” din Focșani
A realizat o cifră de afaceri de 4,41 milioane de lei și a înregistrat un profit de 489.000 de lei. A raportat 86 de angajați.
Acționariatul este format dintr-o listă de 94 de persoane.
- 11. Rouge Nail Bar SRL din București
A realizat o cifră de afaceri de 4,33 milioane de lei și un profit de 29.000 de lei cu 34 de angajați.
Acționarii principali dintre cei 16 parteneri ai firmei sunt Raluca Anca Răsădean, Radu-Petru Rasadean (15%) și Transceive Company SRL (34,85%).
Serviciile oferite de firmă sunt sub forma unui „concept de nail bar diferit, în care frumusețea este un stil de viață servit cu băutura potrivită alături. Suntem creatori de frumos, de la unghii în design-uri colorate până la look-uri inspirate care atrag toate privirile. Indiferent de personalitate, știm să te punem în valoare”, susțin reprezentanții firmei.
- 12. Beauty Development Concept SRL din București
A realizat o cifră de afaceri de 4,3 milioane de lei și un profit de 37.000 de lei cu 62 angajați.
Acționarii sunt Ioana Raluca Bejan (50%) și Emilia Dumitrica (50%).
Firma administrează saloanele de specialitate Apollo.
- 13. M&M Frimar SRL din Craiova
A realizat o cifră de afaceri de 4 milioane de lei și un profit de 248.000 de lei cu 8 angajați.
Acționarii suntMarian Frimu (50%) și Mirela Frimu (50%).
Firma administrează centrul de înfrumusețare „Mari” din Craiova, dar societatea desfășoară activități și din alte domenii.
- 14. Hair Bazaar SRL din București
A realizat o cifră de afaceri de 4 milioane de lei și un profit de 248.000 de lei cu 38 angajați.
Acționarul unic Enache Marius Adonis Enache.
Firma administrează saloanele din București denumite Endorphin Lab.
Din topul celor mai mari cifre de afaceri în domeniu, mai fac parte alte șase firme care au declarat ca obiect de activitate principal „coafura si alte activități de înfrumusețare”. Însă, societățile menționate au o parte importantă din venituri din alte activități. Este vorba de: Emi Rose Style SRL din Iași (7,68 milioane de lei), Sakraf Sundar SRL din Cluj-Napoca (4,81 milioane de lei), Mo Vi Dic SRL din Suceava (4,8 milioane de lei), Marmis Distribution SRL din Craiova (4,6 milioane de lei), Old Beards SRL din Reghin (4,18 milioane de lei), Alex Ropetrol Oil SRL din Ploiești (3,9 milioane de lei)
Consiliere fiscală de la ANAF
Numărul mare de firme (aproape 12.000), dar și a forței de muncă de 20.000 de oameni a făcut ca domeniul de activitate să devină foarte important și pentru ANAF.
Fiscul chiar a anunțat că vrea să sprijine domeniul pentru a evita eventuale probleme fiscale și a declanșat din luna martie „un program de conformare referitor la veniturile realizate de persoanele fizice care prestează activități de înfrumusețare/întreținere corporală, potrivit unui comunicat de presă”, susțin reprezentanții ANAF într-un comunicat.
„Programul de conformare își propune să crească gradul de informare a contribuabililor care realizează sau care vor realiza venituri din activități de înfrumusețare și întreținere corporală. ANAF susține că o informare adecvată va conduce la creșterea nivelului de conștientizare a obligațiilor fiscale ce derivă din obținerea unor astfel de venituri Și va reduce riscul penalizărilor/amenzilor în cazul unor controale sau inspecții fiscale”, mai susțin reprezentanții Fiscului.