Business News

Recomandările consultanților pentru înscrierile în programul Femeia Antreprenor: „Fără 100 de puncte, nu vă recomand să depuneți un proiect”

18 iulie 2024, de , in
Loading the Amira Audio Citește articolul...

Înscrierile în programul „Femeia Antreprenor” 2024 vor începe marțea următoare, pe 30 iulie, potrivit unui anunț al Ministerului Economiei, Antreprenoriatului și Turismului privind deschiderea apelului de proiecte.

Vechimea calității de acționară într-o firmă, valoarea contribuției la investiție, durata menținerii locului de muncă, prezența unui administrator feminin, profitabilitatea societății în 2021 și 2022, sunt criteriile sunt criteriile care vor cântări cel mai mult la o cerere de finanțare.

Minimum 50 de puncte trebuie să obțină o firmă care va aplica la programul de granturi guvernamentale Femeia Antreprenor 2024 pentru a avea șanse să primească finanțările nerambursabile. Punctajul maxim care se poate obține este de 100 de puncte.

Se pot depune și proiecte cu o valoarea mai mică decât valoarea maximă a grantului

Termene.ro a discutat cu mai multe firme de consultanță pentru a afla dacă oferă asistență și dacă antreprenorii au nevoie de granturi mai mici de 200.000 de lei. 

„Oferim consultanță și pentru granturi mai mici. Condițiile sunt aceleași”, a precizat reprezentantul unui firme de consultanță.

„Condițiile sunt similare, numai că atunci contribuția noastră (n.r. – a celor care depun proiectul) va fi mai mică”, a explicat un alt consultant pe programul Femeia Antreprenor.

Doar punctajul maxim ar aduce șanse mari de a primi finanțarea

„Se pot oferi granturi și pentru sume mai mici. Cu siguranță cunoașteți condițiile. Trebuie să ne asigurăm că aveți 100 de puncte, pentru că dacă nu le aveți, sincer nu vă recomand să depuneți un proiect pentru că vă scad șansele. Și așa șansele sunt mici, pentru că e în funcție de gradul de cofinanțare pe îl veți pune”, a ținut să precizeze reprezentantul unei alte firme de consultanță.

Potrivit programului, antreprenoarele primesc 20 de puncte dacă valoarea procentului aferent aportului propriu este mai mare de 30% din valoarea eligibilă a proiectului.

Înscrierile

„Scriem proiecte pe orice program de proiecte nerambursabil. Categoric se poate”, a punctat un alt consultant.

Perioada de înscriere rămâne deschisă timp de 45 de zile lucrătoare, începând cu ora 10,00 a primei zile și până la ora 20,00 a ultimei zile. Termenul limită poate fi prelungit în funcție de disponibilitatea fondurilor. Astfel, perioada înscrierilor este între 30 iulie și 12 septembrie.

Programul „Femeia Antreprenor” va fi deschis aplicării de-abia în apropierea lunii august 2024. Aplicațiile vor fi transmise exclusiv online, prin intermediul platformei informatice dedicate, https://minimis.imm.gov.ro.

Programul ar trebui să aibă minimum 1.000 de beneficiari. Bugetul alocat programului „Femeia Antreprenor”, pentru anul în curs, este de 200.000.000 lei, fiind estimate 1.000 de beneficiare.

Bugetul alocat programului „Femeia Antreprenor”, pentru anul în curs, este de 200.000.000 lei, fiind estimat 1.000 de beneficiare. Procedura de implementare, care definește obiectivele și etapele schemei de ajutor de minimis, poate fi consultată aici.

Procedura-Femeia Antreprenor-2024

Toate formularele necesare înscrierii în programul Femeia Antreprenori pot fi consultate și descărcate de aici, de pe siteul Ministerului Economiei, Antreprenoriatului și Turismului.

Punctarea cererilor de finanțare

Minimum 50 de puncte trebuie să obțină o firmă care va aplica la programul de granturi guvernamentale Femeia Antreprenor 2024 pentru a avea șanse să primească finanțările nerambursabile. Punctajul maxim care se poate obține este de 100 de puncte.

Criteriul „Vechimea calității de asociat/acționar”

Criteriul „Valoarea aportului propriu”

Criteriul aferent profitabilității afacerii

Criteriul aferent menținerii locurilor de muncă obligatorii create prin program

Criteriul aferent investiției în echipamente tehnologice

Criteriul „Vechimea calității de administrator”

Balotajul

Selectarea proiectelor se va face in ordinea descrescătoare a punctajului obținut.

La punctaje egale vor prevala următoarele criterii:
– punctajul obținut la criteriul aferent vechimii calității de asociat/acționar
– punctajul obținut la criteriul aferent aportului propriu;
– punctajul obținut la criteriul aferent menținerii locurilor de muncă
– punctajul obținut la criteriul aferent investițiilor

Începe să iei decizii bazate pe date
Alege una dintre soluțiile Termene.ro