Ești în căutarea zâmbetului perfect? Un mod rapid prin care îl poți obține este cu ajutorul fațetelor dentare! În funcție de cazul fiecărui pacient și de rezultatele pe care le dorește, putem împărți fațetele dentare în mai multe categorii. Iată ce ar trebui să știi despre acestea și despre avantajele pe care le oferă. Este important să te informezi cu privire la acest subiect înainte de a urma o astfel de procedură, însă medicul stomatolog îți va sta la dispoziție și îți va răspunde la orice întrebări.

Tipuri de fațete dentare în funcție de material

Fațetele dentare pot fi realizate din mai multe materiale și, în funcție de acestea, se pot realiza în mod diferit. Unul dintre aceste materiale este compozitul, un tip de rășină de natură sintetică, pe care medicul o poate modela direct în cabinet și o poate aplica imediat pe suprafața dinților.

Însă, pentru un grad mai înalt de precizie sau pentru a realiza lucrări mai complexe de fațetare, se apelează la o tehnică indirectă și se folosesc materiale precum ceramica. În cadrul acestei proceduri, fațetele sunt realizate într-un laborator de tehnică dentară conform unor măsurători, astfel încât să se potrivească perfect danturii pacientului și să îi confere acestuia zâmbetul dorit.

Tipuri de fațete dentare în funcție de procedura de aplicare

Și modul de aplicare al fațetelor diferă, așa că putem diferenția între alte două categorii. Medicul poate recomanda fațetele cu șlefuire, în cazul cărora se îndepărtează un strat foarte subțire de țesut dentar de pe fața dinților, pentru ca micile foițe să poată fi aplicate și să se fixeze în mod corespunzător. Procedura nu este complicată și nici nu este asociată cu durere sau disconfort. În cazul în care dinții sunt foarte mici, se pot utiliza fațetele fără șlefuire, care se aplică direct pe dinți.

Când se recomandă fațetele dentare?

Fațetele dentare sunt o soluție excelentă pentru persoanele care doresc să își îmbunătățească aspectul danturii și să aibă un zâmbet de invidiat. Acestea pot ajuta la corectarea unei varietăți de imperfecțiuni dentare, cum ar fi dinții cu o colorație neplăcută, care persistă chiar și după procedura de albire, dar și dinții fisurați, ciobiți sau care au suferit fracturi ușoare.

Fațetele sunt recomandate și pentru a schimba forma sau mărimea dinților, asigurând o dantură cu aspect uniform. Așadar, sunt potrivite pentru persoanele cu dinți mici, dar și în cazul spațiilor interdentare mai mari (diasteme) care pot crea probleme de ordin estetic. Uneori, medicii stomatologi pot recomanda fațetarea dinților și când aceștia sunt ușor rotiți sau există mici probleme de aliniere. Atenție, acestea nu înlocuiesc tratamentele ortodontice și se recomandă doar în cazurile foarte ușoare de înghesuiri dentare.

Avantajele fațetelor dentare

Fațetele dentare reprezintă o metodă confortabilă și rapidă de a schimba complet aspectul dinților. Ele pot rezolva mai multe probleme de ordin estetic și pot fi personalizate în funcție de situația fiecărui pacient. Așadar, noul zâmbet se va potrivi perfect și, chiar dacă nu se fațetează întreaga dantură, forma și culoarea protezelor se vor potrivi perfect cu dinții naturali.

Fațetele sunt realizate din materiale de calitate, foarte durabile. Dacă sunt întreținute în mod corespunzător, nu există riscul de a apărea fisuri, iar culoarea lor va rămâne una impecabilă. Indiferent de tipul de fațete ales, procedura este una foarte confortabilă, fără durere, care îți poate oferi un zâmbet nou și strălucitor într-un timp scurt.

Aceasta reprezintă una dintre cele mai moderne modalități de a-ți corecta problemele estetice ale danturii. Pentru a te bucura de rezultate de top și de un mediu cât mai cald și prietenos, îți poți pune fațete dentare la clinica Smilevision.ro, unde o echipă de specialiști se va asigura că totul decurge cât mai bine.

Despre Termene.ro

Dacă tot sunteți aici, Termene.ro vă recomandă să vă abonați la newsletterul Cafeaua de la 7, care vă oferă ocazia să citiți tot ce s-a întâmplat important în ziua precedentă. Newsletterul vă recomandă informații care pot fi importante pentru antreprenori, știri utile în viața cotidiană, dar și noutăți de povestit colegilor sau angajaților într-o pauză.

Varianta video a newsletterului, poate fi urmărită pe Facebook, Youtube, Instagram, Tiktok, sau aici, pe blogul de news al platformei Termene.ro

Distribuie mai departe