Business News

Mandatul lui Darius-Georgel Vodă ca secretar general al Ministerului Economiei a fost prelungit încă șase luni

21 octombrie 2024, de , in
Loading the Amira Audio Citește articolul...

Numirea domnului Vodă vine în urma propunerii Ministerului Economiei, Antreprenoriatului și Turismului, formulată la 1 octombrie 2024, și a avizului emis de Agenția Națională a Funcționarilor Publici pe 11 octombrie 2024.

De la director detașat temporar secretar general

Darius-Georgel Vodă, actual director de grad II la Direcția Mediului de Afaceri din cadrul aceluiași minister, va prelua temporar această funcție pentru o perioadă de 6 luni. Este de fapt o nouă prelungire a mandatului de secretar general Ministerului Economiei, Antreprenoriatului și Turismului. Conform CV-ului lui Darius-Georgel Vodă, acesta ocupă această poziție încă din 2023.

Această numire a fost realizată în temeiul mai multor articole din Ordonanța de Urgență a Guvernului nr. 57/2019, care reglementează Codul administrativ. Funcția de secretar general este una din categoria înalților funcționari publici, având un rol-cheie în coordonarea activităților din cadrul ministerului.

Pe lângă această nouă responsabilitate, Darius-Georgel Vodă mai ocupă și poziția de administrator special la Uzina Mecanică Cugir SA, una dintre companiile de tradiție din industria românească de apărare.

Prin această decizie, ministrul Oprea urmărește să asigure continuitatea și eficiența în activitatea Ministerului Economiei, Antreprenoriatului și Turismului.

CV-ul lui Darius-Georgel Vodă

Darius-Georgel Vodă (născut în 1988) este din 2022 Director grad II, Direcția Mediul de Afaceri, Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului
Responsabil de dezvoltarea mediului de afaceri și sprijinirea antreprenoriatului.

El mai este administrator special, Uzina Mecanică Cugir SA, unde supraveghează activitățile companiei din industria de apărare, implementând măsuri de redresare economică.

A ajuns în 2018 la Ministerul Economiei. De atunci și până în 2022 a fost Consilier principal.

În această poziție, Darius-Georgel Vodă a oferit consultanță de specialitate pe probleme legate de politici economice, colaborând direct cu factorii de decizie din minister. A jucat un rol esențial în elaborarea de studii de impact și propuneri legislative care au vizat stimularea investițiilor străine directe și îmbunătățirea climatului de afaceri. De asemenea, a coordonat echipe interdepartamentale pentru derularea unor proiecte economice majore, contribuind la creșterea vizibilității economiei românești pe plan internațional.

Studii superioare în Economie le-a realizat la Universitatea Europeană Dragan, Lugoj. A mai urmat cursuri de specializare în administrație publică și management.

 

Începe să iei decizii bazate pe date
Alege una dintre soluțiile Termene.ro