67 de proiecte au fost depuse pentru cele 15 granturi oferite de industria IT
- La cea de-a șaptea ediție a programului Bursele ANIS la care asistenții universitari, lectorii și doctoranzii de la facultățile din țară au putut aplica până luni, 30 septembrie, inclusiv, au fost înscrise 67 de proiecte, anunță Asociația Patronală a Industriei de Software și Servicii (ANIS).
Cele 67 de aplicații au fost depuse în cadrul celor 7 categorii ale competiției de finanțări. Este vorba de AI/ML, Big Data, Cloud Computing, Cybersecurity, HealthTech, Internet of Things (Iot), Tech for all.
București conduce în clasamentul celor mai multe proiecte înscrise (26), urmat de Cluj-Napoca (16) și Timișoara (6). Clasamentul centrelor universitare participante este completat de Iași (5 aplicații), Brașov (4 aplicații), Sibiu (4 aplicații). Au mai participat cu proiecte cadre universitare din Oradea, Galați, Constanța, Pitești și Ploiești.
Cele 15 burse în valoare de 5.000 de euro fiecare sunt acordate de companiile membre ANIS la această ediție a programului.
„Interesul crescut pentru Bursele ANIS din acest an, alături de implicarea unui număr impresionant de companii de renume, subliniază atât dorința tinerilor profesori universitari de a inova și de a contribui la dezvoltarea educației tehnice din România, cât și angajamentul industriei de a susține formarea viitoarelor generații de profesioniști în tehnologie”, a declarat Corina Vasile, director executiv ANIS.
Evaluarea proiectelor
În perioada 1-31 octombrie 2024 va avea loc evaluarea proiectelor înscrise în competiție iar câștigătorii celor 15 burse vor fi anunțați în cadrul Galei „Bursele ANIS 2024” ce va avea loc pe 7 noiembrie la București.
În ultimii șase ani, prin programul Bursele ANIS au beneficiat de sponsorizări 67 de proiecte didactice, care au obținut granturi cu o valoare cumulată de 335.000 de euro. În total, la ediţiile anterioare au fost înscrise 211 de proiecte, provenind de la 51 de facultăți, din 14 centre universitare. Totodată, programul a generat mai multe colaborări între companii şi mediul academic pe proiecte R&D.
Gala de premiere, pe 7 noiembrie
Toate proiectele vor trece printr-un proces de evaluare preliminară (1-15 octombrie), în baza aplicației scrise și a unui clip video în care aplicanții au prezentat elementele inovatoare ale cursului sau laboratorului. Ulterior, pe 19 și 20 octombrie, finaliștii vor susține un interviu cu membrii comitetului de evaluare. În ultima etapă, din rândul finaliștilor vor fi desemnați câștigătorii celor 15 burse care urmează a fi anunțați în cadrul Galei „Bursele ANIS 2024”, pe 7 noiembrie.