Mulți copii așteaptă cu nerăbdare vacanța de vară, timp pe care îl pot folosi eficient, prin activități educative și distractive. Lectura a fost întotdeauna un mod benefic și distractiv de a petrece timpul liber. Iată 7 recomandări de cărți fascinante, pe care tinerii cititori le pot descoperi în săptămânile rămase până la începerea școlii.

Lecturi perfecte pentru vacanța de vară

Primul pas pentru a alunga plictiseala copiilor este alegerea unor cărți potrivite vârstei și intereselor acestora. Nu ai idee ce titluri să adaugi în biblioteca școlarilor? Venim în ajutorul tău cu 7 idei de lecturi suplimentare clasa a 8-a, amuzante, emoționante sau pline de aventură.

1. „Cum am supraviețuit clasei a VIII-a” de Robert Ersten

Viața unui elev este plină de greutăți, mai ales la finalul gimnaziului: pregătirea pentru Evaluarea Națională, meditații, ore suplimentare, profesori și părinți exigenți. Cinci prieteni au înființat o societate secretă, Reparabile Tempus, care să îi ajute să navigheze din mister în mister.

2. „Prietenii copilăriei mele” de Wilson Rawls

Billy își dorește doi câini de vânătoare cu care să străbată munții Ozark, însă părinții lui sunt loviți de Marea Criză și nu își permit. Băiatul muncește din greu pentru a strânge banii necesari și își îndeplinește visul, iar cei doi copoi vor fi cei mai buni prieteni ai lui. Împreună, devin cei mai faimoși vânători din ținut și luptă eroic cu forțele naturii.

3. „Istoria lui Răzvan” de Horia Corcheș

Ce își dorește un copil să afle de la oameni care au trăit în alte vremuri? Cum să câștige competițiile cu colegii? Care sunt secretele magice ale iubirii? Răzvan vorbește cu soldați din Antichitate și artiști renumiți, pentru a răspunde la foarte multe întrebări și curiozități despre trecut și despre viață în general.

4. „Micuțul Nicolas în vacanță” de René Goscinny

În cel de-al treilea volum din seria „Micuțul Nicolas”, băiețelul se bucură de perioada vacanțelor. Ce contează dacă plouă sau că tatăl lui uită să-i dea bagajul la urcarea în tren? Când vine vara, totul este grozav pentru protagonist!

5. „Povești la telefon” de Giannni Rodari

Șase zile pe săptămână, domnul Bianchi merge-n lung și-n lat prin toată Italia. Duminică se întoarce acasă, iar luni o ia de la capăt. Misiunea lui cea mai importantă este să o sune pe fetița lui în fiecare seară și să îi spună câte o poveste incredibilă la telefon.

6. „Ferbonia” de Ioana Nicolaie

Un mister care poate nărui lumea, un cutremur care trebuie oprit și un Campionat de Năzăreli? Ferbonia este o lume cu adevărat specială, prietenoasă, în care imaginația este la loc de cinste.

7. „Insula roboților” de Peter Brown

Dacă natura și tehnologia ar fi într-o competiție, cea din urmă nu ar avea nicio șansă. Roboțica Roz se trezește singură pe o insulă sălbatică, în mijlocul oceanului. Nava pe care se afla și toți prietenii ei au fost făcuți țăndări. Ce ar trebui să facă în acel loc uitat de lume pentru a supraviețui?

Lectura nu este doar o modalitate de a-i ține ocupați pe cei mici, ci și de a le stimula creativitate și curiozitatea. Dacă vrei să le alungi plictiseala în timpul rămas până la începerea școlii, alege cărți captivante, pe care aceștia să nu le mai poată lăsa din mână până la ultima pagină.

Despre Termene.ro

Dacă tot sunteți aici, Termene.ro vă recomandă să vă abonați la newsletterul Cafeaua de la 7, care vă oferă ocazia să citiți tot ce s-a întâmplat important în ziua precedentă. Newsletterul vă recomandă informații care pot fi importante pentru antreprenori, știri utile în viața cotidiană, dar și noutăți de povestit colegilor sau angajaților într-o pauză.

Varianta video a newsletterului, poate fi urmărită pe Facebook, Youtube, Instagram, Tiktok, sau aici, pe blogul de news al platformei Termene.ro

Distribuie mai departe