Tencuiala decorativă reprezintă un finisaj pentru pereții de interior și de exterior, având atât rol estetic, cât și funcțional. Este folosită pentru a oferi un frumos aspect suprafeței pe care este aplicată, dar și pentru a asigura protecție împotriva factorilor de mediu, atunci când este aplicată la exterior. Totodată, datorită compoziției sale, tencuiala decorativă permite pereților să respire, fiind astfel prevenită formarea igrasiei în interior. Află mai  multe despre tencuiala decorativă din articolul pe care ți l-am pregătit.

1. Tencuiala decorativă este rezistentă la intemperii

Tencuiala decorativă are capacitatea de a rezista în fața unor condiții meteo extrem de variate, cum ar fi expunerea la soare puternic și căldură, umeazeală și frig. Prin urmare, contribuie la protejarea clădirii împotriva deteriorării cauzate de factorii de mediu. Datorită compoziției sale, făcută pentru a rezista în fața diferitelor condiții meteo, tencuiala decorativă este ideală indiferent de regiunea geografică. In acelasi timp, reține și că tencuiala decorativă lasă pereții să respire, adică vaporii de apă pot trece dinspre interior spre exterior, prevenindu-se formarea igrasiei.

2. Tencuiala decorativă îmbunătățește aspectul pereților

Vopseaua pentru pereți, fie că sunt cei interiori sau exteriori, are un rol important în ceea ce privește estetica. Tencuiala decorativă poate transforma complet aspectul, oferind un finisaj elegant și sofisticat. Poți achiziționa tencuială decorativă granulată, are aspectul unor granule ori boabe sau tencuială decorativă striată, cu aspect de scoarță de copac. Pe lângă textură, va trebui să alegi și culoarea; reține că ai la dispoziție o gamă variată de nuanțe. De exemplu, tencuiala decorativă gri, fie că o alegi pentru interior sau exterior, rezistă foarte bine la murdărie.

3. Tencuiala decorativă este durabilă

Tencuiala decorativă este foarte durabilă și necesită întreținere minimă. Datorită compoziției sale, ea nu crapă, nu se descuamează și nu se deteriorează cu ușurință. Astfel, tencuiala decorativă este o opțiune de lungă durată pentru protecția și îmbunătățirea aspectului pereților. Totodată, este rezistentă la zgârieturi și lovituri minore, ceea ce o face potrivită pentru zonele cu trafic intens sau pentru clădirile expuse la riscuri mecanice.

4. Tencuiala decorativă se aplică pe suprafața curată

Înainte de a aplica tencuiala decorativă, trebuie să te asiguri că suprafața este pregătită corespunzător. Îndepărtează orice urme de praf, murdărie sau alte impurități de pe perete. Verifică dacă există fisuri sau zone deteriorate și repară-le în prealabil. Dacă suprafața este umedă, las-o să se usuce complet înainte de a aplica tencuiala. O pregătire adecvată a suprafeței asigură rezistența și durabilitatea tencuielii decorative. Foarte important, alege un produs care să fie potrivit pentru materialul peretelui.

5. Tencuiala decorativă este de multe feluri

Multe persoane cred că tencuiala decorativă se folosește doar pentru fațada casei. Este într-adevăr o soluție des întâlnită pentru pereții exteriori, dar trebuie să știi că există tencuială decorativă și pentru interior. Găsești o varietate de texturi și culori pentru a se potrivi cu orice stil de design. Astfel, în funcție de preferințele personale, ai posibilitatea să alegi ceea ce-ți place și să obții aspectul mult dorit. Reține că atunci când vrei să achiziționezi tencuială decorativă trebuie să ții cont de textura oferită, de culoare, dar și de compoziție (dat fiind și rolul ei de protecție).

 

Este necesar să analizezi opțiunile disponibile în materie de tencuială decorativă, astfel încât să alegi varianta potrivită pentru proiectul pe care îl ai în desfășurare. Totodată, aplicarea corectă a tencuielii decorative are, de asemenea, un rol semnificativ pentru obținerea unui frumos rezultat.

Despre Termene.ro

Dacă tot sunteți aici, Termene.ro vă recomandă să vă abonați la newsletterul Cafeaua de la 7, care vă oferă ocazia să citiți tot ce s-a întâmplat important în ziua precedentă. Newsletterul vă recomandă informații care pot fi importante pentru antreprenori, știri utile în viața cotidiană, dar și noutăți de povestit colegilor sau angajaților într-o pauză.

Varianta video a newsletterului, poate fi urmărită pe Facebook, Youtube, Instagram, Tiktok, sau aici, pe blogul de news al platformei Termene.ro

Distribuie mai departe