Loading the Amira Audio Citește articolul...

Izolarea cauzată de activitatea în sistem “work from home”, programul încărcat sau lipsa unor satisfacții profesionale în care să crezi reprezintă doar trei dintre cei mai importanți stresori cu care te poți confrunta la locul de muncă, indiferent de poziția ta în companie. 

Pentru a putea lupta eficient împotriva acestora, este important să acționezi cât mai repede posibil, atunci când simți că lucrurile încep să te copleșească. În caz contrar, poți dezvolta o mulțime de probleme cu impact negativ asupra sănătății, dar și asupra legăturilor cu cei din jur. 

Iată 3 metode de relaxare utile și simplu de pus în practică: 

1. Organizează un program de activități zilnice 

O nouă zi, o nouă provocare! Însă atunci când adevărata provocare cu care te confrunți este stresul, trebuie să îți organizezi întreaga zi. Raportează-ți programul la ședințele pe care le ai deja planificate și, în funcție de acestea, grupează celelalte activități pe baza dificultății. 

Începe întotdeauna cu cele mai dificile task-uri din agendă, astfel încât să te ocupi de ele în prima parte a zilei. Lasă pentru cea de-a doua jumătate activități ce implică proceduri de rutină, precum redactarea de mail-uri sau verificarea anumitor task-uri realizate deja. 

Poți utiliza tehnica Pomodoro pentru a lucra dinamic, astfel încât să rămâi conectat pentru cât mai mult timp la activitatea respectivă. Evită să stai pe telefon sau laptop chiar de la primele ore ale dimineții, dacă simți că aceste obiceiuri afectează puterea ta de concentrare. 

În timpul pauzelor, hidratează-te corespunzător, consumă alimente ce îți pot oferi energia de care ai nevoie și încearcă să faci puțină mișcare, acolo unde spațiul îți permite asta. Chiar și o simplă plimbare pe scări, până la parter și înapoi, poate fi utilă. 

2. Fă mai mult sport în timpul tău liber

După programul unei zile, sau la finalul săptămânii, este indicat să faci cât mai mult sport (mai ales daca ai un job sedentar). În timpul mișcării, organismul eliberează endorfine (“Hormonii fericirii”), iar starea ta de spirit se poate îmbunătăți considerabil. Mai mult decât atât, un aspect fizic plăcut generează mai multă încredere în propria persoană.

Profită de vremea bună de afară și antrenează-te în aer liber. Poți organiza drumeții montane spre cele mai frumoase zone din țară, sau simple plimbări de weekend pe bicicletă. Ia în rucsacul de sport un hamac pe care să îl utilizezi în timpul pauzelor sau la un scurt popas. 

Astfel, te poți întinde oricând dorești și te și bucuri de peisajele din jur, lucru benefic pentru psihicul tău. Vezi oferta de hamace disponibilă online și alege un produs potrivit pentru tine. O mulțime de soluții utile te așteaptă la prețuri avantajoase!

3. Descoperă beneficiile meditației 

Sesiunile zilnice de meditație îți permit să te conectezi mai bine la prezent, printr-o concentrare voluntară asupra lucrurilor din jurul tău. Astfel, poți deveni în timp o persoană mult mai calmă, cu o capacitate ridicată de a-ți pune ordine în gânduri.  

Dacă nu ești familiarizat cu acest concept, poți căuta online mai multe informații utile despre cum poți medita, sau te poți înscrie la cursuri cu instructori acreditați, astfel încât să asimilezi în mod corect tehnicile de control asupra propriei tale minți. 

Este indicat să ai propriul tău spațiu în care să poți parcurge o astfel de sesiune, însă meditația este realizabilă în orice alt context în care te poți relaxa. Câteva minute în care să te poți concentra asupra propriei respirații, sau asupra sunetelor din jur, sunt mai mult decât benefice.

Poți comanda online o saltea de yoga, pe care să o poți utiliza și pentru alte antrenamente fizice realizate la nivelul solului. Alege un produs cu o suprafață moale și flexibil, simplu de rulat și pe care să îl poți transporta cu ușurință, atunci când îți dorești să meditezi în aer liber. 

Simți că stresul are un impact negativ asupra capacității tale de a lucra? Începe cu aceste trei soluții simplu de pus în practică, iar dacă efectele întârzie să apară, programează-te la ședințe de terapie. Cu ajutorul specialistului, poți identifica în mod corect factorii ce au cauzat această problemă, astfel încât să lucrezi cu instrumentele potrivite pentru diminuarea stresului.   

Despre Termene.ro

Dacă tot sunteți aici, Termene.ro vă recomandă să vă abonați la newsletterul Cafeaua de la 7, care vă oferă ocazia să citiți tot ce s-a întâmplat important în ziua precedentă. Newsletterul vă recomandă informații care pot fi importante pentru antreprenori, știri utile în viața cotidiană, dar și noutăți de povestit colegilor sau angajaților într-o pauză.

Varianta video a newsletterului, poate fi urmărită pe Facebook, Youtube, Instagram, Tiktok, sau aici, pe blogul de news al platformei Termene.ro

Distribuie mai departe