Petrecerile în aer liber au un farmec aparte, însă pentru ca invitații să se simtă perfect este nevoie și de puțin talent organizatoric din partea gazdei. Nu trebuie neapărat să te naști cu o astfel de calitate, pentru că acest talent îl poți dobândi și pe parcurs, iar aici îți dăm și noi o mână de ajutor.

Nu suntem nici noi experți, însă avem la activ câteva petreceri  în aer liber la care ne-am simțit excelent și de la care am „furat” câteva idei pe care ți le împărtășim și ție.

Bere la liber

Amatorii de bere simt o satisfacție specială atunci când își pot umple singuri paharul sau halba de câte ori doresc, ca și cum ar lua apă de la robinet. Poți să le oferi această satisfacție punându-le la dispoziție unul sau mai multe dozatoare de bere.

Ne referim la sistemele de tip Brewlock, care pot fi închiriate pentru o astfel de petrecere și care sunt mult mai simplu de folosit decât aparatele clasice. În loc de butoaie, aceste aparate folosesc doze speciale de 20 de litri, care se achiziționează separat.

Pentru invitații care apreciază berea italiană poți comanda bere Birra Moretti Brewlock 20L – una din cele mai vechi și mai cunoscute mărci din Peninsulă. Nu e recomandat să te bazezi pe o singură marcă, dat fiind că gusturile invitaților diferă, așa că poți completa cu  o doză de bere Ciuc Brewlock 20L, iar 40 de litri de bere ar trebuie să fie suficienți pentru o petrecere.

Tot ce trebuie să faci este să montezi doza în aparat și să îl amplasezi într-un loc cât mai vizibil, pentru ca oricine să se poată servi oricând dorește.

Open bar

Rămânem la ideea servirii la liber și în ceea ce privește celelalte băuturi, pentru că este destul de dificil să umbli după fiecare invitat și să îi umpli de fiecare dată paharul cu ce dorește să bea.

Ce mai bună soluție este amenajarea unui open bar într-un loc mai umbrit, pentru ca băuturile să nu stea direct în bătaia soarelui. Aici poți lăsa la îndemâna invitaților mai multe sortimente de băuturi  și pahare potrivite pentru fiecare în parte. De asemenea, nu ar trebuie să lipsească gheața, feliile de lămâie și alte ingrediente pentru cocktailuri.

Dacă nu ai apelat la varianta menționată în capitolul anterior, comandă bere de pe Nitelashop.ro și ai grijă să fie ținută permanent la rece într-un frigider sau o vitrină frigorifică amplasată în zona barului.

Foc de tabără

Dacă petrecerea se prelungește până dimineață, un foc de tabără ar constitui o surpriză apreciată de toți invitații. Pe timpul nopții, temperaturile scad, iar din acest motiv unii dintre invitați se vor retrage în casă la căldură, în timp ce alții chiar se vor decide să plece mai devreme.

Un foc de tabără va încălzi atmosfera la propriu și la figurat, adunându-i pe toți în jurul său. Dacă petrecerea are loc într-o zonă locuită, nu este recomandat să faci un foc de tabără „ca la munte”, pentru că riști că te trezești cu pompierii la poartă, eventual să te alegi și cu o amendă.

În acest caz, un șemineu de grădină reprezintă cea mai bună variantă pentru a întreține pe tot parcursul nopții atmosfera petrecerii.

Ține cont și de faptul că cele mai reușite petreceri în aer liber sunt cele organizate într-un cadru cât mai natural, cu multă verdeață și aer curat. De aceea dacă, ai în plan să organizezi un astfel de eveniment, este de preferată să alegi ca locație o casă de vacanță sau o pensiune undeva mai departe de oraș.

Despre Termene.ro

Dacă tot sunteți aici, Termene.ro vă recomandă să vă abonați la newsletterul Cafeaua de la 7, care vă oferă ocazia să citiți tot ce s-a întâmplat important în ziua precedentă. Newsletterul vă recomandă informații care pot fi importante pentru antreprenori, știri utile în viața cotidiană, dar și noutăți de povestit colegilor sau angajaților într-o pauză.

Varianta video a newsletterului, poate fi urmărită pe Facebook, Youtube, Instagram, Tiktok, sau aici, pe blogul de news al platformei Termene.ro

Distribuie mai departe