Business News

Confederaţia Naţională pentru Antreprenoriat Feminin va reprezenta România la Forum European Wachau din Austria

18 iunie 2024, de , in
Loading the Amira Audio Citește articolul...

Forum European Wachau se va desfășura între 20 şi 22 iunie 2024 la Abaţia Gottweig şi Campusul Krems și are ca temă principală „Rebooting Europe”.

Comisarul european Johannes Hahn, ministrul federal Martin Polaschek, preşedintele Consiliului Federal, Margit Goll, şi preşedintele WKO, Harald Mahrer, vor deschide forumul joi, 20 iunie 2024. Educaţia, cercetarea şi afacerile vor fi în topul agendei în prima zi a Forumului European Wachau 2024.

Ediţia a 28-a a forumului va reuni lideri din diverse domenii – afaceri, cultură, politică, mass-media şi diplomație – pentru a discuta şi a modela viitorul Europei, susțin reprezentanții CONAF). Evenimentul reprezintă un moment în care antreprenorii din mai multe țări por pune la punct viitoare cooperări și proiecte de inovare.

„Cred cu tărie într-un ecosistem antreprenorial echitabil, cu acces la finanțare, mentorat şi politici adaptate nevoilor specifice antreprenoarelor. Prin deblocarea potenţialului uriaș al femeilor antreprenor, vom conduce Europa peste linia de finish a unei prosperităţi durabile şi a echităţii sociale profunde”, susține preşedinta CONAF, Cristina Chiriac, citată în comunicat.

Promovarea antreprenoriatului feminin

Manifestul delegaţiei CONAF la Wachau va fi „We Mean It: Empowering Women, Together We Can Shape the Future of Europe for a Better Tomorrow”, iar participarea la acest forum reprezintă o oportunitate unică pentru a promova valorile şi realizările antreprenoriatului feminin din România pe scena europeană, pentru a stabili parteneriate strategice şi pentru a contribui la conturarea viitorului Europei, a subliniat sursa menţionată.

„Îmbunătăţirea egalităţii de gen ar putea genera aproximativ 10,5 milioane de locuri de muncă suplimentare în UE şi ar putea contribui la o creştere a PIB-ului european de până la 3,15 trilioane de euro până în 2050. Realitatea este incontestabilă: deşi femeile reprezintă aproape jumătate din forţa de muncă a Uniunii Europene (46,3%), reprezentarea lor în rolurile de conducere rămâne redusă (35,3%), iar procentul antreprenoarelor este şi mai mic (doar 31%). Această discrepanţă majoră nu este doar o problemă de gen şi în niciun caz o competiţie de merite între bărbaţi şi femei; este un potenţial vast neexploatat pentru creşterea economică europeană”, a mai precizat Cristina Chiriac.

Atenția acordată Dunării

Un eveniment important în cadrul forumului este „Danube Salon” organizat împreună cu „IDM – Institutul pentru Regiunea Dunării şi Europa Centrală” şi „Forumul Economic de la Viena (VEF)” pe vasul de croazieră „MS Durnstein”, care va naviga pe 21 iunie în regiunea Wachau, sit al patrimoniului mondial UNESCO.

Anul acesta, Danube Salon se va concentra pe perspectivele feminine asupra viitorului Europei sub motto-ul „Next Generation is Female”.

În cadrul „Danube Salon”, România va fi reprezentată printr-un stand dedicat promovării turismului, culturii şi gastronomiei româneşti organizat de Institutul Cultural Român de la Viena, în parteneriat cu Ambasada României în Republica Austria. Evenimentul promovează patrimoniul românesc în contextul celebrării „Zilei Internaţionale a Iei” printr-o expoziţie dedicată iei, reper important de identitate naţională. Antreprenoarele din delegaţia CONAF – preşedinta CONAF, Cristina Chiriac, directorul executiv CONAF, Gianina Ioniţă, vicepreşedinta CONAF, Nicoleta Munteanu, preşedinta Patronatului Antreprenorilor din Industria Înfrumuseţării din România (PADIR), Corina Munteanu, preşedinta CONAF Sucursala Braşov, Daniela Kasper, preşedinta CONAF Sucursala Alba, Adriana Duna, preşedinta CONAF Sucursala Cluj, Sigina Anamaria Luca, preşedinta CONAF Sucursala Gorj, Simona Stănişel, membra CONAF Eli Laslean şi vicepreşedinta Patronatului Antreprenorilor din domeniul Medical (PAM), Mihaela Venoria Proicea, vor purta ii autentice, unele vechi de zeci de ani, simbolizând bogăţia şi diversitatea patrimoniului cultural românesc.

Despre CONAF

Confederaţia Naţională pentru Antreprenoriat Feminin (CONAF) este cea mai puternică confederaţie din România care militează pentru eficientizarea dialogului cu autorităţile, conlucrarea pentru elaborarea de politici publice care să conducă la creştere economică sustenabilă şi sprijină antreprenorii, recunoscându-le meritele. CONAF reprezintă cea mai mare entitate de acest gen din România, o organizaţie care promovează şi susţine antreprenoriatul românesc şi a luat fiinţă ca urmare a necesității de a crea o cultură antreprenorială modernă, sustenabilă şi echitabilă, nu numai pentru antreprenoriatul feminin, ci şi pentru întregul mediu de business. CONAF are în componența sa 2 federaţii, 12 patronate, 20 asociaţii, 27 sucursale şi peste 5.500 de companii, peste 170.000 de angajaţi.

Printre proiectele CONAF se numără: „Pactul pentru Tineri”, „Maratonul pentru Educaţie Antreprenorială” „DigitalUP” „Pactul pentru Muncă” – în parteneriat cu FPPG, „Pactul pentru Educaţie Antreprenorială” , „Romanian Venture Forum” seria de dialoguri deschise, „Turismul Românesc: Între impas şi oportunitate”, ce au generat pe lângă ecourile în spaţiul public, decizii legislative schimbări pozitive de mentalităţi. Sute de speakeri şi mii de antreprenori au dezbătut în cele mai importante oraşe româneşti, cele mai stringente probleme, în scopul găsirii soluţiilor optime şi celor mai bune strategii de viitor.

Începe să iei decizii bazate pe date
Alege una dintre soluțiile Termene.ro