Business News

De ce ai nevoie de un distrugător de documente în compania ta

26 octombrie 2022, de , in
Loading the Amira Audio Citește articolul...

În orice companie se strâng o mulțime de hârtii care nu sunt necesare și care, în multe cazuri, ajung la coșul de gunoi. Acest lucru reprezintă însă o greșeală ce pune în pericol securitatea datelor angajaților și ale firmei. În cele ce urmează, îți prezentăm motive importante pentru care este absolut necesar să existe distrugătoare de documente în compania ta.

Ajută la menținerea securității datelor

Informațiile cu caracter sensibil trebuie protejate, pentru a nu pune în pericol securitatea firmei și a angajaților. Folosirea unor distrugătoare de documente previne furtul de identitate și de alte informații confidențiale, infracțiuni care pot duce la pagube de ordin material și consecințe din punct de vedere legal.

Actele sunt distruse în întregime

Aceste aparate distrug definitiv documentele și alte hârtii care pot conține date personale, astfel că informațiile de pe ele nu mai pot fi recuperate niciodată. De exemplu, cu ajutorul lor ai posibilitatea de a distruge facturi, plicuri ce conțin adrese de corespondență, contracte, bilete de călătorie, bonuri, extrase de cont sau alte informații bancare sau administrative.

Reduc costurile necesare măsurilor pentru sporirea securității

Utilizarea distrugătoarelor de documente te scutește de costurile suplimentare pe care ai fi nevoit să le faci pentru a asigura securitatea actelor respective. De pildă, ar fi necesare plăți pentru arhivare sau achiziționarea unor seifuri, costuri pe care le poți evita în cazul unor documente care nu mai sunt utile, dar care conțin date confidențiale.

Contribuie la menținerea ordinii și a organizării

Uită de grămezile de documente și hârtii care nu mai sunt utile! Dacă folosești în cadrul companiei tale astfel de aparate pentru distrugerea lor, angajații gestionează mai accesibil spațiul, creând loc suplimentar. În plus, în acest mod, îi poți ajuta să își organizeze facil zona în care își desfășoară activitatea.

Au rol în protejarea mediului

Hârtiile mărunțite sunt mai ușor de depozitat, volumul lor este redus și se pot recicla cu ușurință. Atunci când se acumulează, le poți presa, iar în acest mod creezi spațiu pentru o cantitate mare. Dacă dorești să contribui la protejarea mediului, reciclează documentele mărunțite.

Alte caracteristici utile ale distrugătoarelor de documente

Există multe tipuri de astfel de aparate, astfel că ai de unde să alegi pentru compania ta modelele care se potrivesc necesităților sau criteriilor tale. Iată ce alte caracteristici au distrugătoarele de documente:

Așadar, distrugătoarele de documente sunt necesare într-o companie. Utilizează-le și tu în cadrul firmei tale, întrucât oferă o mulțime de avantaje! Pe lângă faptul că te ajută să protejezi confidențialitatea datelor firmei și pe ale angajaților tăi, sunt utile și pentru a reduce costurile aferente securizării suplimentare și te ajută să protejezi mediul înconjurător, întrucât bucățile mărunțite sunt ușor de reciclat!

Începe să iei decizii bazate pe date
Alege una dintre soluțiile Termene.ro