Verifică RAPID partenerii de afaceri!


Obţii informațiile în doar câteva secunde!

Listă firme Timiş 2017 cu informaţii financiare complete

(inclusiv date de contact reale) actualizată la zi!

  • Ai nevoie de liste firme personalizate pentru judeţul Timiş?
  • Cauţi soluţii eficiente de marketing (inclusiv pe Facebook!) pentru produsele firmei tale?
  • Cauţi să comunici în mod eficient cu actualii şi potenţialii clienţi prin telefon, SMS şi email marketing?
  • Te interesează o căutare de firme după CUI sau numele firmei în scopul verificării bonităţii?

Nu e nevoie să cauţi mai departe de portalul juridic-financiar www.termene.ro!

Tipul produselor şi serviciilor firmei tale au nevoie de o targetare specifică a potenţialilor clienţi din judeţul Timiş.

Amplasat la graniţa de Vest a României, judeţul Timiş este judeţul cu cea mai mare suprafaţă din România şi are conform ultimului recensământ 683.590 de locuitori. În Vest are graniţa cu Serbia (parte din fosta Iugoslavia) şi cu Ungaria.

Capitala judeţului este oraşul Timişoara. Până în 1918 Timişoara ca parte a Ardealului, pentru o lungă perioadă a făcut parte din Imperiul Austro-Ungar. Din evenimentele importante ale oraşului, conform monografiei judeţului reţinem că:

  • în 1718 a fost oraşul cu prima şcoală elementară din actuala Românie
  • în anul 1760 a fost primul oraş austro-ungar cu iluminat stradal;
  • în 1899 oraşul cu primul tramvai electric de pe teritoriul actual al României.

În secolul trecut, inclusiv în regimul trecut, activitatea industrială era peste media ţării. Ca în multe alte zone ale ţării, platformele industriale au dispărut, în locul acestora apărând mari centre comerciale.

Ca urmare a amplasării favorabile la graniţa tarii, cu puternică infrastructură rutieră şi feroviară, judeţul Timiş şi în special oraşul Timişoara a cunoscut în ultimii 20 de ani o creştere economică superioară multor alte judeţe din ţară, fiind în topul judeţelor privind dezvoltarea economică. În prezent, 1 din 3 locuitori are calitatea de angajat, iar şomajul este de circa 1,5%.

Conform modulului Analize şi Studii pe judeţe şi coduri CAEN, modul al portalului juridic-economic www.Termenne.ro rezultă că în anul 2015, an pentru care s-au depus bilanţurile anuale la Ministerul de Finanţe, comparativ cu anul 2012, cifra de afaceri a firmelor din judeţ a crescut cu 30%, iar profitul net cu 290%.

Conform modului Selectie Firme/lista firme din acelaşi portal, din totalul de 28.814 firme sunt 18 firme care au mai mult de 1.000 de angajaţi şi 3 firme care au mai mult de 5.000 de angajaţi.

Pe primul loc al numărului de angajaţi se situează Profi Rom Food SRL cu 7.354 de angajaţi, cu menţiunea că la Timişoara firma are sediu central, dar are magazine amplasate în toata ţara.

În privinţa profitului net, sunt 3 firme care au înregistrat profit net mai mare de 100.000.000 lei, primul loc fiind ocupat de Continental Automotive Product SRL, care cu 2.381 angajaţi, firmă ce a realizat un profit de peste 700 milioane lei.

Selectând în modulul Selecţie Firme lista firme după forma de organizare rezultă că 24.588 sunt organizate ca SRL, iar 227 ca SC, restul având alte forme de organizare.

De menţionat că sunt multe firme cu capital străin şi foarte multe firme în domeniul IT care au recrutat angajaţi din cadrul absolvenţilor de la facultăţile locale, Timişoara fiind cunoscută ca un puternic centru universitar.

Lista firme judet Timis