-
-
-
Transporturi urbane, suburbane si metropolitane de călători
Lucrari de construcții a proiectelor utilitare pentru fluide
-
-
Comerț cu amănuntul in magazine nespecializate, cu vânzare predominanta de produse alimentare, bauturi si tutun
Alte forme de invatamant n%2Ec%2Ea%2E
-
-
Fabricarea altor articole de imbracaminte (exclusiv lenjeria de corp)
-
Fabricarea utilajelor pentru metalurgie
Activități ale agențiilor de publicitate
Activități de realizare a softului la comanda (software orientat client)
-
-
-
-
Al treilea județ ca populație după capitală și județul Iași, cu 2% din teritoriul țării, cu 50% populație urbană, 2 municipii, 12 orașe, 90 de comune, Prahova a avut o îndelungată tradiție în domeniul petrolier.
Populația județului, conform recensământului din 2011, a scăzut față de recensământul din 1992, cu 13%.
În privința formelor de relief, în Prahova zonele de munte, deal și câmpie ocupă fiecare circa 1/3 din suprafața județului.
La nivelul anului 2015, ultimul an pentru care s-au depus bilanțurile contabile, conform modulului listă firme (Selecție Firme) din site-ul www.termene.ro au funcționat 18.751 de firme, dintre care 18.405 SRL, 208 SA, iar restul având alte forme de organizare.
Activitatea industrială se desfășoară pe locul vechilor platforme industriale sau în cele 9 parcuri industriale, din care 3 parcuri sunt administrate în sistem privat.
Odată cu înființarea parcurilor industriale care au oferit facilități investitorilor, multe firme străine au demarat afaceri în județ creându-se astfel locuri de muncă și reducându-se ponderea populației inactive.
În prezent, conform aceluiași modul listă firme (Selecție Firme), funcționează 9 firme care au mai mult de 1.000 angajați, pe primul loc fiind Yazaki România SRL, cu 4.848 angajați.
Utilizând Selecție Firme cu criteriu de selectare cifra de afaceri, au rezultat 46 de firme cu cifra de afaceri mai mare de 100 milioane lei și 3 firme cu cifra de afaceri mai mare de 1 miliard lei, pe primul loc situându-se LIDL Consult SRL, cu o cifră de afaceri de circa 4,7 miliarde lei, cu mențiunea că această firmă are 3.771 angajați care lucrează la punctele de lucru din toate județele țării.
Locul 2 conform listă firme (Selecție Firme) după același criteriu este ocupat de Petrotel Lukoil, care cu 428 de angajați realizează o cifră de afaceri de 4,3 miliarde lei.
În topul realizat cu modulul listă firme (Selecție Firme) după profitul net realizat, pe primul loc este Cameron România, cu sediul la Câmpina, care realizează 332 milioane lei profit net, iar locul 2 este ocupat de LIDL Discount SRL cu 171 milioane lei.
La nivelul întregului județ, în anul 2015 comparativ cu anul 2012, conform modulului Analize și Studii pe județe si coduri CAEN din www.termene.ro, cifra de afaceri a crescut cu 27%, iar profitul de la minus 273 milioane la 1,6 miliarde.
În aceste condiții, și numărul firmelor cu risc mic de insolvență a crescut de la 40,14% la 48,12%, ceea ce confirmă o tendință pozitivă pentru întreaga activitate economică a județului.
Activitatea economică în progres este determinată de tradiția industrială a județului, în special în domeniul petrolier, de existența unei infrastructuri rutiere și feroviare acceptabile, de aproprierea față de aeroportul internațional, aproprierea de capitală care stimulează în special domeniul turistic, dar și de existența unor instituții de învățământ care pregătesc viitorii posibili angajați.