Activități de testari si analize tehnice
-
Transporturi rutiere de marfuri
-
Fabricarea de construcții metalice si parti componente ale structurilor metalice
-
-
Restaurante
-
-
Activități auxiliare intermedierilor financiare, exclusiv activități de asigurări si fonduri de pensii
-
Activități de consultanta pentru afaceri si management
-
-
Comerț cu ridicata al combustibililor solizi, lichizi si gazosi si al produselor derivate
Activități de asistenta stomatologica
-
-
-
Județul Gorj este amplasat în nordul Olteniei, pe cursul mijlociu al râului Jiu.
În cuprinsul județului se întâlnesc toate cele 3 forme de relief, munți cu maxim 2518 m (masivul Pârgu Mare), dealuri, câmpii cu minim 100 m altitudine.
În 2011 avea o populație de 374 mii locuitori. Are 9 orașe, 81 de comune, ponderea populației rurale este de 53%.
Cel mai mare oraș este Târgu Jiu, reședința de județ cu 81 mii locuitori, urmat de Motru cu 18 mii locuitori.
Județul este cunoscut pentru exploatărille de lignit la suprafață și pentru că aici s-a născut și a trait o parte din viața sculptorul Constantin Brâncuși.
Operele sculptorului amplasate în Târgu Jiu sunt Masa Tăcerii, Poarta Sărutului, Coloana Infinitului.
În prezent încălzirea termică centalizată se mai asigură numai în Târgu Jiu, 21 localități dispun de rețea de canalizare și 28 localități de rețea de distribuție a gazelor naturale.
Din punct de vedere economic județul se plasează în plutonul cu cifra de afaceri netă sub 10 miliarde lei.
Conform modulul listă firme/selecție firme, Analiza per județe și coduri CAEN, în 2015 cifra de afaceri la nivelul întregului județ a fost de 8,12 miliarde, în creștere 12% față de anul 2012, iar în privința indicatorului profit/pierdere, a trecut de la un profit de 119 milioane lei în 2012 la o pierdere de 742 milioane lei în 2015.
Numărul firmelor cu risc mic de insolvență, în aceeași perioadă a crescut de la o pondere de 44% la 53%.
Ca urmare a folosirii modulului selecție firme/listă firme din acest site, a rezultat că sunt active 7026 firme care au depus bilant contabil, există 3 firme în listă firme care au cifra de afaceri mai mare de 100 miloane lei, pe primul loc fiind Societatea Complexul de Producere a Energiei Electrice Oltenia S.A care a realizat o cifră de afaceri de 2,69 miliarde lei, cu un număr de 16349 angajați și o pierdere netă de 960 milioane lei.
Aplicând criteriul ales profitul net mai mare de 10 milioane lei a rezultat o listă firme cu o singură poziție, aceasta fiind Artego S.A care a realizat profit de 11,28 milioane lei având o cifră de afaceri de 151 milioane lei și 1071 angajați cu cod CAEN 2219-fabricarea altor produse din cauciuc.
Pentru criteriul de sortare număr de angajați mai mare 1000, a rezultat o listă firme cu 3 poziții, pe primul loc fiind Societatea Complexul de Producere a Energiei Electrice Oltenia S.A . cu 16349 angajați.
Din topurile listă firme de mai sus se poate observa că Societatea Complexul de Producere a Energiei Electrice Oltenia S.A . are o cifră de afaceri cu o pondere de 33% din cifra de afaceri a județului, este cel mai mare angajator din zonă, dar cu pierderi enorme, pierdere care s-a reflectat în profit/pierdere la nivel de județ (pierdere 742 milioane lei).
Piederea înregistrată de societate a fost ca urmare a reducerii generale a cererii de energie electrică, creșterea ponderii energiei consumate din surse alternative în special eoliană și scăderea ponderii energiei electrice obținute în centralele pe cărbune, și nu în ultimul rând importurile de cărbune efectuate.