-
-
Activități de realizare a softului la comanda (software orientat client)
-
-
-
Intermedieri in comerțul cu produse diverse
-
-
Activitati auxiliare pentru productia vegetala
-
-
-
-
Activități de traducere scrisă si orala (interpreti)
Activități de traducere scrisă si orala (interpreti)
Comerț cu ridicata nespecializat de produse alimentare, bauturi si tutun
-
-
Comerț cu ridicata al altor masini si echipamente
Doljul, județ situat în sudul țării, învecinat la sud cu fluviul Dunărea pe o lungime de circa 150 km, are capitala în orașul Craiova, oraș care până la desfiițarea regiunilor și organizarea pe județe a țării a fost capitala regiunii Craiova (regiunea Craiova fiind una din cele 16 unități adminisrative ale țării).
Pănâ în 1990 aici funcționau câteva întreprinderi cunoscute ca Electoputere, fabrica de avioane, termocentrala Isalnița, etc.
Pentru cei care vizitează orașul, nu ar trebui să rateze partea veche a orașului care s-a păstrat acceptabil, precum și parcul Nicolae Românescu. Conform recensământului din anul 2012, populația județului a scăzut cu 18% față de 1992 când a atins maximul de 750.000 de locuitori.
La nivelul județului, cifra de afaceri netă, conform portalului www.termene.ro, secțiunea Analize și Studii (liste firme) pe județe și coduri CAEN, a crescut în 2015 față de 2012 cu 21%, valoarea acesteia fiind de circa 22,6 miliarde.
În privința profitului de la o pierdere de 125 milioane lei în 2012, în anul 2015 profitul tuturor firmelor care au depus bilanțuri a fost de 713 mlioane lei.
Evoluția profitului net este confirmată și de creşterea numărului firmelor cu grad mic de insolvență, procentual de la 40% la 49%.
Conform modulului Selecție Firme din același site, în anul 2015, în județul Dolj au fost în funcțiune 16.155 firme din care 15.298 microfirme, 764 firme mici, 93 firme mari-mijlocii.
Introducând criteriul de Selecție cifra de afaceri mai mare de 100 milioane, a rezultat că 17 firme depăşesc această cifră, iar pentru criteriul de Selecție listă firmă cu mai mult de 1 miliard, s-au găsit numai 2 firme care îndeplinesc criteriul, astfel:
De menționat că nu există nici o firmă cu profit net mai mare de 50 milioane lei.
Cel mai mare profit net, de 27 milioane lei, este realizat de o firmă cu 30 de angajați, Danube Bridge Vidin-Calafat AD Bulgaria, sucursala Calafat România, care are ca obiect de activitate administrarea imobilelor pe bază de comision sau contract.
Pe locul al doilea se află CEZ Distribuție SA, cu profit de 26,7 milioane lei, realizat cu 1.086 de angajați.
Pentru criteriul de Selecție Firme cu mai mult de 1.000 de angajați, rezultatul Selecție Firme a fost că sunt 7 firme care îndeplinesc criteriul, pe primul loc fiind Ford România cu 2.668 de angajați.
Prăbușirea marilor platforme industriale din a doua jumătate a secolului trecut, scăderea semnificativă a populației, inclusiv ponderea populației ocupate, lipsa unei autostrăzi în zonă, îmbătrânirea populației pot fi cauze ale lipsei de atractivitate economică acceptabilă în zonă.
La plusuri se pot menționa finalizarea podului rutier și feroviar Calafat-Vidin care permite accesul mai ușor spre zona balcanică, existența centrului universitar Craiova, tradiția industrială, etc.