Cinci mall-uri noi vor fi inaugurate anul viitor, cu investiții de 383 milioane euro

Cinci mall-uri noi vor fi inaugurate anul viitor, cu investiții de 383 milioane euro

Cinci mall-uri vor fi inaugurate anul viitor în România, dintre care două în București și câte unul în Timișoara, Piatra Neamț și Satu Mare, investițiile totale ridicându-se la peste 383 milioane euro, potrivit datelor companiei de consultanță imobiliară JLL.

„Este de așteptat ca România să înregistreze o creștere anuală a consumului de 4-5% în următorii doi ani, și în plus, proiectele care urmează să fie livrate anul viitor sunt localizate în orașe unde indicatorii economici susțin astfel de investiții”, a declarat Adelina Oprița, consultant Retail Agency JLL.

maluri

Firma Sonae Sierra a fost înfiinţată în Portugalia în anul 1989 și a intrat pe piaţa românească în anul 2007, prin achiziţia River Plaza Mall din Râmnicu Vâlcea.

sonae_actionari

În acest moment, Sonae Sierra se ocupă cu dezvoltarea a trei proiecte de centre comerciale în Bucureşti, Craiova şi Ploieşti. Compania este condusă de Ingo Nissen. Termene.ro prezintă în tabel evoluția indicatorilor finaciari ai Sonae Sierra în România.

sonae

Fondul sud-african de investiții New Europe Property Investments (NEPI) deține centrele comerciale Mega Mall, Promenada, Vulcan Value Center, City Park Constanța, Ploiești Shopping City, Brăila Mall, Galați Shopping City și mai multe clădiri de birouri în București, Timișoara și Cluj. Potrivit datelor centralizate de Termene.ro, afacerile Nepi au crescut constant în perioada 2008-2014, iar anul trecut a trecut și pe profit.

indicatori_nepi

Firma Prodplast Imobiliare este controlată de omul de afaceri Florin Pogonaru și va dezvolta mall-ul Veranda lângă Piața Obor din București.

prodplast
Vezi mai multe articole despre Afaceri Dosare Firme