Destinat lucrărilor de zidărie, BCA-ul (Betonul Celular Autoclavizat) este unul dintre cele mai utilizate materiale de construcții. Este considerat cel mai ușor material folosit pentru zidărie deoarece are o structură poroasă, în interiorul căreia aerul este închis în pori minusculi, distribuiți uniform.

Pe lângă gradul ridicat de personalizare pe care îl oferă, BCA-ul fiind disponibil într-o varietate de dimensiuni ce sunt simplu de prelucrat și finisat, acest material prezintă numeroase alte avantaje ce-i conferă calitatea de element structural ori nestructural. De exemplu, betonul celular autoclavizat asigură clădirilor un grad sporit de protecție, reprezentând în același timp o investiție bună pe termen lung.

Cum vei vedea mai jos, există cel puțin 4 motive pentru care folosirea zidăriei din BCA reprezintă o decizie inteligentă, iar unele dintre acestea nu sunt atât de cunoscute consumatorilor. 

1. Construcțiile din BCA rezistă împotriva seismelor

BCA-ul are o rezistență mecanică excelentă la compresiune, încovoiere și întindere, ceea ce-l face rezistent împotriva cutremurelor. În ciuda faptului că seismele sunt dezastre naturale aproape imposibil de prevăzut, folosirea unui material precum BCA-ul crește considerabil șansele ca integritatea structurală a unei construcții să nu fie afectată, iar daunele produse să fie limitate. 

2. Izolație termică eficientă

BCA-ul are o bună capacitate termoizolatoare. În România, locuințele trebuie să fie încălzite cel puțin 4 luni pe an, iar zidurile din BCA oferă o protecție optimă împotriva frigului, chiar și fără aplicarea unui strat termoizolator suplimentar. Datorită conductivității termice scăzute și a numărului redus de rosturi, zidăria din BCA nu permite pierderi substanțiale de căldură. De asemenea, tot mulțumită punților termice și a conductivității termice scăzute, BCA-ul oferă confort termic și pe durata lunilor caniculare. Comandă BCA de la MatHaus și bucură-te de un confort termic sporit pentru tine și cei dragi.

3. Are o rezistență foarte bună la foc

Fiind un material incombustibil, BCA-ul funcționează precum un scut de protecție împotriva incendiilor. Zidurile din BCA protejează clădirea ore întregi din momentul izbucnirii unui incendiu, ceea ce face o diferență enormă în cazul unui pericol.

4. Este prietenos cu mediul înconjurător

În ultimii ani, clădirile sustenabile au început să câștige din ce în ce mai mult teren atât în ceea ce privește legislația europeană, cât și la nivelul conștiinței sociale. Mai exact, o construcție sustenabilă este soluția cea mai inteligentă pentru regiunea în care locuiești, deoarece aceasta contribuie la dezvoltarea economiei și nu poluează orașul. BCA-ul se numără printre materialele prietenoase cu mediul înconjurător, deoarece se produce din materii prime naturale, iar procesul de fabricație implică un grad redus de emisii de dioxid de carbon. În plus, blocurile din BCA se pot refolosi sau recicla complet.

Pe lângă toate acestea, menționăm că BCA-ul este un bun izolant fonic, este imun la infiltrațiile de apă (igrasia fiind, astfel, evitată) și își menține proprietățile pe o perioadă lungă de timp. Durata execuției construcțiilor din BCA este mai scurtă decât în cazul cărămizii, iar pereții făcuți din acest material respiră, nefiind afectați de condens. Mai mult, datorită eficienței sale energetice, BCA-ul te ajută să economisești la întreținere.

Despre Termene.ro

Termene.ro este o companie înființată în anul 2014 din dorința de a permite companiilor identificarea oportunităților de afaceri și evaluarea corectă a riscurilor pentru afaceri mai prospere, oferind o platformă intuitivă și foarte ușor de utilizat. Peste 50.000 de companii au acces zilnic la platforma completă care oferă informații actualizate în timp real despre datele financiare și juridice ale firmelor din România.

Distribuie mai departe