Numărul terminalor de plată de tip self-service deținute de ZebraPay SRL, firma care a creat o astfel de rețea în România în 2009, s-ar putea dubla anul viitor. Cele 1.600 de dispozitive instalate în prezent în centre comerciale, universități, piețe și benzinării din 300 de localități din România sunt menite să faciliteze plata diferitelor facturi la cablu, cartele telefonice, bilete CFR (Sursa aici) și chiar amenzi. Anul trecut, compania a introdus și posibilitatea cumpărării monedelor virtuale Bitcoin (Sursa), printr-un parteneriat cu operatorul Bitcoin Romania.
CEO-ul ZebraPay, Adrian Badea, consideră că 2015 a fost un an important pentru ZebraPay: „Este anul în care am devenit lider al pieței de terminale de plată self-service, cu o cotă de piață de 42%, fapt datorat dublării numărului de terminale. (…) De asemenea, tot anul acesta ZebraPay a fost cea mai bine clasată companie românească din top Deloitte Technology Fast 500 EMEA, cu o creștere de 998% în ultimii 4 ani.”
Pentru 2016, compania își propune o creștere de 100% a numărului de terminale de plata, ceea ce ar duce, implicit, la dublarea numărului de tranzacții. „Așadar, estimăm un milion de tranzacții lunare la terminalele noastre”, arată Badea. Un alt pas pentru 2016 ar fi extinderea pe alte piețe europene.
Potrivit datelor furnizate de Termene.ro, firma ZebraPay SRL a fost fondată de către Recasner Limited, o companie înregistrată în Cipru, care deținea 95% din părțile sociale, și Andreea Liliana Ciurea, cu restul de 5%. În august 2010, compania a trecut prin câteva schimbări importante: Recasner Limited a preluat prin cesionare părțile sociale ale Andreei Liliana Ciurea, capitalul social a fost majorat cu 1,4 milioane de lei, iar Radu Ciorbă l-a înlocuit pe Viorel Butescu ca reprezentant al firmei.
CEO-ul actual al firmei, Adrian Badea, a mai făcut parte din conducerea a trei firme, inactive în momentul de față: RS Professional Scooter Service SRL, care și-a suspendat activitatea în 2009, Scooter Fun Events SRL, lichidată în 2010, și Sanycom SRL, radiată în 2014.
zebra_pay
În ianuarie anul trecut, domeniul principal de activitate al firmei a devenit “activități de servicii în tehnologia informației”. Fosta activitate principală a societății, “comerț cu amănuntul prin intermediul caselor de comenzi sau prin internet”, a trecut pe locul secundar. O serie de adăugiri fuseseră operate și în octombrie 2013, când obiectul de activitate al societății a fost completat cu “închirierea și subînchirierea bunurilor imobiliare proprii sau închiriate”, “activități de închiriere și leasing cu mașini și echipamente de birou”, “activități de închiriere și leasing cu alte mașini, echipamente și bunuri tangibile”.
Capitalul social al firmei a fost majorat în martie 2012 cu 1,1 milioane de lei, “prin compensarea creanțelor (…) provenite din împrumutul acordat de asociatul unic societății”, se arată într-o decizie publicată în iunie 2012 în Monitorul Oficial.
ZebraPay a avut o cifră de afaceri de 28,1 milioane de lei în 2014, în creștere cu 4,5 milioane față de anul precedent. Compania a înregistrat anul trecut pierderi de 1,2 milioane de lei. Singurul an cu profit a fost 2009, anul începerii activității, când a ieșit pe plus cu 20.010 lei. Cele mai mari pierderi au fost înregistrate în 2012: 2,9 milioane de lei.

Despre Termene.ro

Termene.ro este o companie înființată în anul 2014 din dorința de a permite companiilor identificarea oportunităților de afaceri și evaluarea corectă a riscurilor pentru afaceri mai prospere, oferind o platformă intuitivă și foarte ușor de utilizat. Peste 50.000 de companii au acces zilnic la platforma completă care oferă informații actualizate în timp real despre datele financiare și juridice ale firmelor din România.

Distribuie mai departe