Acum, mai mult ca niciodată, internetul este o sursă foarte importantă de informare, dar și mediul preferat pentru cumpărături. Din acest motiv, orice business care vrea să vândă trebuie să aibă un site foarte bine construit și ușor de folosit chiar și de utilizatorii care nu-s tocmai experți în shopping pe net.

Dacă aveți un web design care să se distingă de celelalte site-uri ale competitorilor, cu siguranță că vizitatorii vor fi tentați să vă exploreze ofertele, să vă cunoască marca, apoi să dezvolte încredere în afacerea voastră și, în final, să decidă să cumpere de la voi.

Poate că inițial vi se pare mai confortabil să faceți un site simplu în care să nu investiți timp și bani. Dacă vă gândiți afacerea pe termen lung însă, veți vedea că e mai avantajos să apelați la o firmă specializată în dezvoltare web, care să vă optimizeze elementele de design.

4 motive în favoarea unui web design bun

 

1. Un design clar creează încredere

Un studiu de cercetare de piață realizat de Forbes arată că, în peste 90% dintre situații, utilizatorii de internet simt neîncredere față de un site din cauza unor aspecte care țin de design.

Dacă un site are foarte multe reclame pop-up, conținut greu de citit, timp lent de încărcare sau pagini aglomerate cu imagini și text alambicat, vizitatorul va ieși rapid de pe el. Va căuta un site cu design curat și antrenant, care i se pare de încredere.

Ca să dea încredere vizitatorilor, un site trebuie să aibă un design web personalizat, cu elemente dovedite de încredere pentru internauți, și să fie ușor și rapid de navigat de pe orice dispozitiv (desktop, tableta sau smarthphone).

 

2. Un site web bine realizat îmbunătățește SEO

Pe lângă elementele vizuale care dau încredere vizitatorilor care ajung pe paginile voastre, un web design bine conturat contribuie foarte mult și la îmbunătățirea campaniei de optimizare a site-ului.

De la începutul anului 2015, Google a introdus un nou algoritm prin care ia în considerare, atunci când indexează și clasează o pagină web, adaptarea ei pentru telefoanele inteligente. În mod special, site-urile cu un web design care a ajustat aspectul tuturor paginilor pentru ecranele mici de mobile se situează mult mai bine în rezultatele căutărilor pe Google.

În concluzie, colaborarea cu o companie de online marketing este absolut necesară. Agenția SEO 365 poate să contribuie cu succes și profesionalism la proiectarea web performantă a site-ului vostru, indiferent dacă aveți nevoie de un site de prezentare sau de un magazin online.

 

3. Proiectarea web profesională maximizează impactul conținutului bun

Un alt rol principal al design-ului web este acela de a optimiza impactul pe care îl are un conținut bun asupra vizitatorului. Designul web și conținutul unui site sunt interconectate; de aceea, și conținutul scris, și proiectarea web trebuie să fie atrăgătoare atât vizual, cât și intelectual pentru vizitator. Degeaba există un design web excelent dacă are un conținut slab sau invers.

Unul dintre motivele principale pentru care este esențială asocierea unui bun design web cu un conținut bine scris este acela că ajută orice vizitator să poată procesa informațiile mult mai bine și mai ușor. Întotdeauna, un design curat și bine organizat permite cititorului să asimileze și să găsească mai repede informațiile de interes de pe o pagină.

 

4. Designul web de calitate îmbunătățește ratele de conversie

Obiectivul principal al oricărei afaceri este să atragă cât mai mulți clienți. Iar acest obiectiv poate fi atins prin crearea unui design web performant. Un site ușor de navigat, pe care vizitatorii găsesc rapid serviciile sau produsele care îi interesează, conduce negreșit la achiziții mai numeroase.

Îmbunătățirea impactului vizual al unui site, coerența informațiilor și conținutul relavant și ușor de citit conduc către o relație win-win între client și vânzător.

Un design web performat al site-ului este un pas indispensabil către o afacere de succes. Designul web poate fi unul dintre catalizatorii principali ai strategiei de marketing prin care vă propuneți să vă clasați afacerea printre cele mai apreciate din industria în care activați.

În concluzie, dacă alegeți să construiți un site web cu un design web antrenant, vizitatorii petrec mai mult timp pe pagini, sunt convinși mai rapid să cumpere și să vă devină clienți fideli.

Despre Termene.ro

Termene.ro este o companie înființată în anul 2014 din dorința de a permite companiilor identificarea oportunităților de afaceri și evaluarea corectă a riscurilor pentru afaceri mai prospere, oferind o platformă intuitivă și foarte ușor de utilizat. Peste 70.000 de companii folosesc platforma completă care oferă informații actualizate în timp real despre datele financiare și juridice ale firmelor din România.

Distribuie mai departe