Ordinele președintelui ANAF nr. 3632 și 3666 recent publicate în Monitorul Oficial și intrate în vigoare pe 9 octombrie, respectiv pe 13 octombrie stabilesc organele fiscale competente pentru efectuarea verificării documentare, precum și modelul și conținutul formularelor utilizate în această activitate.

OPANAF nr. 3632/2020

Conform OPANAF nr. 3632/2020, organele fiscale competente pentru efectuarea verificării documentare în vederea stabilirii situației fiscale a contribuabilului/plătitorului sunt:

  • funcționarii publici cu atribuții de inspecție fiscală din cadrul structurilor teritoriale din subordinea DGRFP și DGAMC;
  • funcționarii publici din cadrul Direcției generale antifraudă fiscală;
  • funcționarii publici cu atribuții de verificare a situației fiscale personale a persoanelor fizice din cadrul DGRFP și Direcției generale de control venituri persoane fizice.

OPANAF nr. 3666/2020

Prin OPANAF nr. 3666/2020 se aprobă modelul și conținutul formularelor utilizate în activitatea de verificare documentară, reglementată de Titlul VI, Capitolul V din Codul de Procedură Fiscală, respectiv:

  • Solicitare de documente/informații;
  • Invitație pentru audiere;
  • Dispoziție de măsuri ca urmare a verificării documentare;
  • Decizie de impunere privind obligațiile fiscale principale stabilite ca urmare a verificării documentare.

Citește și: Formulare pentru verificare documentară [OPANAF 3666/2020]

Un articol publicat de Universul Juridic.

Despre Termene.ro

Termene.ro este o companie înființată în anul 2014 din dorința de a permite companiilor identificarea oportunităților de afaceri și evaluarea corectă a riscurilor pentru afaceri mai prospere, oferind o platformă intuitivă și foarte ușor de utilizat. Peste 50.000 de companii au acces zilnic la platforma completă care oferă informații actualizate în timp real despre datele financiare și juridice ale firmelor din România.

Distribuie mai departe