Vânzările Ursus Breweries SA, producător de bere deținut de grupul SABMiller, au revenit anul trecut pe creștere, după ce în 2014 raportase scădere ușoară. Potrivit unui trading statement al SABMiller în ultimul trimestru al anului trecut, vânzările de bere din România s-au majorat cu 25%, pe fondul campaniilor promoționale pentru brandul premium Ursus.
ursus_actionari
Între aprilie-septembrie 2015, Ursus a înregistrat o creștere a veniturilor de 5%.
Cu ajutorul datelor centralizate de portalul Termene.ro am analizat evoluția financiară la Ursus Breweries SA între 2008-2014. În 2014, producătorul a avut o cifră de afaceri de 1,41 miliarde lei (319 milioane euro), în scădere cu 1% față de 2013, și pierderi de 892.000 lei.
ursus
În România, SAB Miller are trei fabrici de bere, la Brașov, Buzău și Timișoara, și o mini-unitate de producție în Cluj. Portofoliul Ursus Breweries cuprinde mai multe mărci românești: Ursus, Timișoreana, Ciucaș, Stejar, Azuga, dar și internationale: Redd’s, Peroni Nastro Azzurro, Grolsch și Pilsner Urquell. Ursus Breweries este cel mai mare producător de bere din România.
Istoria SABMiller în România începe în anul 1996 când South African Breweries a achizitionat Vulturul Buzău. Un an mai târziu, cumpără Pitber Pitesti și URSUS S.A Cluj-Napoca. In anul 2001, URSUS S.A cumpără pachetul majoritar de actiuni al Bere Timișoreana S.A.
În 2004, SABMiller plc a achiziționat pachetul majoritar de acțiuni al Aurora Brașov. În 2005, operațiunilor SABMiller în Romania devin Ursus Breweries.
Anul trecut, AB InBev, producătorul Stella Artois, a anunțat că va prelua SABMiller pentru 71 miliarde de lire sterline.

Despre Termene.ro

Termene.ro este o companie înființată în anul 2014 din dorința de a permite companiilor identificarea oportunităților de afaceri și evaluarea corectă a riscurilor pentru afaceri mai prospere, oferind o platformă intuitivă și foarte ușor de utilizat. Peste 50.000 de companii au acces zilnic la platforma completă care oferă informații actualizate în timp real despre datele financiare și juridice ale firmelor din România.

Distribuie mai departe