Mai mult de jumătate din energia electrică produsă în aceste momente în România este din surse regenerabile, potrivit datelor Transelectrica.
Vântul care bate în aceste ore face ca energia eoliană să fie cea mai importantă sursă de electricitate din România. Din producţia de 8.266 MW, de la ora 11.00, turbinele eoliene aveau 2.211 MW, fiind cea mai importantă sursă de electricitate – 26,74% din total. Producţia de energie hidro, care ocupă, în mod tradiţional, cea mai mare “felie” din producţia naţională de energie electrică, ocupă acum locul secund, cu 2.175 MW, adică 26,31% din total. Dacă adăugăm şi cei 253 MW produşi de parcurile fotovoltaice şi cei 47 MW din centralele pe biomasă, rezultă că azi, la ora 11, regenerabilele asigurau majoritatea producţiei de energie electrică: 56% din producţia naţională.
Potrivit legii de promovare a energiei din surse regenerabile, producţia de electricitate din surse regenerabile este preluată obligatoriu în Sistemul Energic Naţional (SEN). Conform aceluiaşi act normativ, toţi consumatorii de energie electrică subvenţionează, prin facturile emise de furnizori, producţia de energie din surse regenerabile, prin sistemul certificatelor verzi.
 
Știre Economica.net

Despre Termene.ro

Termene.ro este o companie înființată în anul 2014 din dorința de a permite companiilor identificarea oportunităților de afaceri și evaluarea corectă a riscurilor pentru afaceri mai prospere, oferind o platformă intuitivă și foarte ușor de utilizat. Peste 50.000 de companii au acces zilnic la platforma completă care oferă informații actualizate în timp real despre datele financiare și juridice ale firmelor din România.

Distribuie mai departe