Constructorul lotului 3 al autostrăzii Lugoj-Deva va reface până pe 8 august pasajul ce trece peste drumul naţional 68A Lugoj-Deva, după ce s-a descoperit că înălţimea sa este mai mică decât trebuie, au spus pentru ECONOMICA.NET reprezentanţi ai Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri Timişoara.
Înălţimea pasajului de la kilometrul 66 al Autostrăzii Lugoj-Deva, care supratraversează drumul naţional din zonă, este de circa 4,95 metri, mai mică decât cea impusă prin proiect, au menţionat reprezentanţii DRDP Timişoara.
„A fost construit la un gabarit mai mic decât trebuia”, au spus aceştia, precizând că au fost informaţi de către constructor că problema va fi remediată până pe 8 august, pe cheltuiala proprie.
Mai exact, remedierea se va face prin „frezarea structurii rutiere şi înlocuire la linia roşie modificată”.
Totul a pornit după ce, zilele trecute, un tir care circula pe drumul naţional, care avea pe platformă un excavator, nu a putut trece pe sub pasaj, deşi se încadra în înălţimea maximă la care trebuia să se afle platforma pasajului, adică cinci metri. Transportul s-a blocat sub pasaj, astfel s-a descoperit că înălţimea din proiect nu este respectată, conform celor de la Glasul Hunedoarei, citaţi de Timiş Online.
Contractul pentru realizarea celor 21 de kilometri ai lotului 3 Lugoj-Deva, în valoare de aproape 580 de milioane de lei, a fost atribuit în 2013 asocierii S.C. Teloxim Con S.R.L. - COMSA S.A. - Aldesa Construcciones S.A. - Arcadis Eurometudes S.A.
Lotul 3 nu este însă singurul cu probleme de pe autostrada Lugoj-Deva. Experţii au confirmat pentru ECONOMICA.NET faptul că în cazul lotului 2 nu a fost respectat proiectul în ceea ce priveşte calitatea materialelor utilizate.
Știre Economica.net

Despre Termene.ro

Termene.ro este o companie înființată în anul 2014 din dorința de a permite companiilor identificarea oportunităților de afaceri și evaluarea corectă a riscurilor pentru afaceri mai prospere, oferind o platformă intuitivă și foarte ușor de utilizat. Peste 50.000 de companii au acces zilnic la platforma completă care oferă informații actualizate în timp real despre datele financiare și juridice ale firmelor din România.

Distribuie mai departe