În acest an, CFR Călători va achiziționa între 5 și 10 trenuri noi, a declarat directorul general al companiei, Iosif Szentes, pentru Economica.net (Sursa aici) În momentul de față, compania poate folosi 100 de milioane de lei primite de la buget, care ar fi suficiente pentru cinci automotoare. Restul banilor ar putea veni din Programul Operațional Infrastructura Mare 2014-2020, notează jurnaliștii de la Economica.net.
Printre competitori s-ar putea număra și o firmă românească, Softronic SRL, printre puținele pregătite corespunzător, după cum a menționat Szentes.
Compania Softronic a fost înființată în 1999 la Craiova, oraș cu tradiție în domeniu, de către echipa de la un fost institut de cercetare (Sursa). La acel moment, avea ca prim obiect de activitate modernizarea de locomotive. Trei ani mai târziu, în cadrul grupului a apărut Softrans, care avea scopul inițial de a testa soluțiile tehnice ale Softronic. Cel mai ambițios proiect al companiei a fost însă trecerea la fabricarea de trenuri.
În noiembrie 2013, adunarea generală a asociaților – din care fac parte Ionel Ghiță (30%) din capitalul social), Augustin Popescu (26,7%), Ion Gîrniță (26,7%) și Oana-Adriana Miulescu (16,6%) – Softronic a hotărât schimbarea domeniului principal de activitate din “transporturi pe calea ferată” în “fabricarea materialului rulant”.
softrans
În mai 2014, primul tren electric de viteză conceput și realizat în România, botezat Hyperion, a făcut primul drum de la Craiova la București. Al doilea tren a fost pus pe șine în septembrie anul trecut, pe ruta Craiova-București-Constanța. Două luni mai târziu, compania a anunțat că vrea să obțină o finanțare de 5-5,5 milioane de euro pentru cel de-al treilea tren, care să efectueze curse până la Atena.
Cifra de afaceri a companiei a crescut constant în ultimii ani: de la 45,3 milioane de lei până la 110,9 milioane de lei în 2014. Profiturile, în schimb, au fluctuat de la 1,8 milioane de lei în 2012 la 4,4 milioane în 2013 și 2,7 milioane în anul următor. Totodată, compania înregistra în 2014 creanțe de 31,5 milioane de lei și avea stocuri în valoare de 52,2 milioane de lei. În 2014, compania avea 189 de angajați.

Despre Termene.ro

Termene.ro este o companie înființată în anul 2014 din dorința de a permite companiilor identificarea oportunităților de afaceri și evaluarea corectă a riscurilor pentru afaceri mai prospere, oferind o platformă intuitivă și foarte ușor de utilizat. Peste 50.000 de companii au acces zilnic la platforma completă care oferă informații actualizate în timp real despre datele financiare și juridice ale firmelor din România.

Distribuie mai departe