Termene a lansat proiectul: TERMENE_AI_360 – platforma inovativă pentru analiza automată a datelor și informațiilor pentru afaceri, COD SMIS 129271

 

  • Valoare: TERMENE_AI_360 este co-finanţat din Fondul European de Dezvoltare Regională și din fonduri de la bugetul de stat prin Programul Operaţional Competitivitate 2014-2020, axa prioritară 2-Tehnologia Informației și Comunicațiilor (TIC) pentru economie digitală competitivă. Valoarea totală a contractului de finanțare este de 21.312.808,64 lei din care 999.976,20 lei este valoarea ajutorului nerambursabil.

 

  • Obiectiv: Obiectivul general al proiectului este diversificarea serviciilor și creșterea productivității companiei Termene (Termene Just SRL) prin trecerea de la metode tradiționale de analiză a datelor și informațiilor pentru afaceri (în engleză „business inteligence”) la metodele moderne folosite în știința datelor (DS-Data Science) pe baza dezvoltării unei platforme pentru știința datelor, inteligență artificială (AI-Artificial Intelligence) și învățare auto-mata (ML – Machine Learning).

 

  • Rezultat anticipat: Termene anticipează o creștere a gradului său de competitivitate în propriul sector de activitate, prin majorarea numărului de clienți și diversificarea produselor și serviciilor pe care le oferă.

 

  • Perioada de implementare: Proiectul se derulează pe o perioadă de 36 de luni începând de la 31.03.2020 până la 31.03.2023.

 

Termene Just SRL este compania din spatele platformei cu informații despre companii Termene.ro. În calitate de beneficiar, Termene Just SRL a încheiat Contractul de Finanțare nr 21/221_ap2/31.03.2020 cu Autoritatea pentru Digitalizarea României, în calitate de Organism Intermediar pentru Programul Operațional, pentru proiectul cu titlul “TERMENE_AI_360 – platforma inovativă pentru analiza automată a datelor și informațiilor pentru afaceri”. Proiectul are o valoare de 21.312.808,64 lei (aprox. 4.5 milioane de euro).

 

Prin dezvoltarea platformei TERMENE_AI_360 pentru Data Science (știința datelor), Termene dorește să aducă îmbunătățiri semnificative în sectorul de analiză a datelor. Datele colectate și stocate de aceste tehnologii pot aduce beneficii care să transforme companiile și societățile, dar numai dacă le putem interpreta. Aici intervine știința datelor.

 

Artificial Intelligence (inteligența artificială) și tehnologiile de tip Machine Learning vor fi folosite în procesul de analiză a partenerilor la stabilirea riscului de creditare și nu numai. Rezultatul scontat este creșterea competitivității acestui sector cheie de furnizare de informații despre companii și de management de risc comercial pentru societate.

Ionuț Fodoca, manager de proiect Termene_AI_360 

Viitorul aparține inteligenței artificiale, iar dezvoltarea unui sistem de Machine Learning este un pas necesar în creșterea companiei noastre. Datele reprezintă fundamentul inovării, dar valoarea acestora provine din informațiile pe care experții în date le pot culege și asupra cărora pot acționa ulterior.

Firmele din România au nevoie de metode moderne de analiză a datelor și a informațiilor pentru afaceri. Știința datelor dezvăluie tendințele și produce informații pe care oamenii de afaceri le pot utiliza pentru a lua decizii mai bune și pentru a crea produse și servicii mai inovatoare.

Proiectul TERMENE_AI_360, bazat pe inteligență artificială, ne va ajuta să venim în sprijinul tuturor companiilor românești și nu numai care vor să beneficieze la maximum de tehnologiile avansate pentru înțelegerea datelor. Mai mult decât atât, credem că extinderea și adaptarea rezultatului nostru în alte sectoare de activitate va genera multiple efecte economice pozitive.

 

De ce e nevoie de TERMENE_AI_360? 

Termene.ro a analizat atent cerințele și nevoile clienților săi și a decis să investească în Data Science și Machine Learning – factori cheie pentru diversificarea serviciilor de Business Intelligence și Risk Management pe care le oferă companiilor.

Ionut Fodoca, manager de proiect TERMENE_AI_360

Dat fiind trendul puternic ascendent la nivel mondial, considerăm că investiția în Data Science și Machine Learning este o oportunitate, dar și o necesitate în România. În același timp, investiția noastră în proiectul TERMENE_AI_360 e perfect aliniată cu politica de construcție a pieței unice digitale stabilită de Uniunea Europeană (Digital Single Market).

 

În cadrul proiectului de finanțare, Termene va crea un grup propriu de R&D (cercetare, dezvoltare și inovare), care se va concentra pe studiul științific, tehnologic și inovativ al metodelor specifice necesare în domeniul științei datelor (în special pe algoritmii de Machine Learning) și pe aplicarea acestora în relația cu partenerii de afaceri, dar nu numai.

 

Datorită susținerii investiției de către Autoritatea pentru Digitalizarea României, compania Termene va achiziționa un imobil care să permită desfășurarea noii activități și amenajarea unui Data Center care să facă posibilă atingerea obiectivelor tehnologice asumate în proiect.

 

Dacă ți se par utile informațiile de pe blogul Termene și vrei să afli când publicăm un nou articol, te poți abona la newsletterul nostru săptămânal.

Vreau să primesc newsletterul

 

Despre Termene.ro

Termene.ro este o companie înființată în anul 2014 din dorința de a permite companiilor identificarea oportunităților de afaceri și evaluarea corectă a riscurilor pentru afaceri mai prospere, oferind o platformă intuitivă și foarte ușor de utilizat. Peste 70.000 de companii folosesc platforma completă care oferă informații actualizate în timp real despre datele financiare și juridice ale firmelor din România.

Distribuie mai departe