În România sunt în prezent 16.600 de companii IT active, iar peste o treime dintre start-uri-le din industrie au fost înfiinţate doar în ultimii 3 ani.

Aproape 90% din veniturile generate de industrie sunt concentrate în centre coagulate în jurul a 5 judete din România.

Bucureştiul generează 58% din veniturile industriei. Pe locul 2 este Clujul cu 18%, din Timiş şi Iaşi vin câte 5 procente, iar judeţul Braşov ocupă locul 5 la nivel de ţară, cu o pondere de 3% din venituri.

Un lucru interesant este faptul că doar o companie are capital majoritar românesc din top 25 companii din domeniul IT în funcţie de cifra de afaceri obţinută, iar restul de 24 sunt deţinute de companii, sau antreprenori de altă naţionalitate.

Cele mai multe companii de top din România sunt cu capital majoritar american, pe locul doi se află cele cu capital majoritar olandez, 5 la număr, iar locul 3 este împărţit între cele cu capital majoritar britanic, francez şi german.

 

Despre Termene.ro

Termene.ro este o companie înființată în anul 2014 din dorința de a permite companiilor identificarea oportunităților de afaceri și evaluarea corectă a riscurilor pentru afaceri mai prospere, oferind o platformă intuitivă și foarte ușor de utilizat. Peste 50.000 de companii au acces zilnic la platforma completă care oferă informații actualizate în timp real despre datele financiare și juridice ale firmelor din România.

Distribuie mai departe