Pentru a limita creșterea tarifelor RCA la 50%, pe medie, comparativ cu tarifele valabile la 30 iunie 2015, Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a eliminat norma RCA prin care reducerile comerciale pentru clienți nu puteau depăși un plafon de 10%, potrivit instituției.
Ca urmare, asigurătorii au acum libertatea de a acorda orice discount de preţ consumatorilor cu un istoric de daunalitate bun, ceea ce se reflectă în tarife contractate semnificativ mai mici decât cotațiile standard practicate de societățile autorizate să vândă RCA.
O altă noutate, inclusă în propunerea privind o nouă Lege a asigurărilor RCA, înaintată Parlamentului și Ministerului Finanțelor Publice pe data de 25 februarie 2016, este aceea că șoferii vor putea suspenda polițele RCA pe perioada în care vehiculul nu este utilizat.
ASF a decis și eliminarea componentei Carte Verde în cazul vehiculelor care, din cauza limitărilor tehnice sau juridice, nu pot circula în afara teritoriului României.

Despre Termene.ro

Termene.ro este o companie înființată în anul 2014 din dorința de a permite companiilor identificarea oportunităților de afaceri și evaluarea corectă a riscurilor pentru afaceri mai prospere, oferind o platformă intuitivă și foarte ușor de utilizat. Peste 50.000 de companii au acces zilnic la platforma completă care oferă informații actualizate în timp real despre datele financiare și juridice ale firmelor din România.

Distribuie mai departe