Sistemul informatic pentru depunerea online a fonduri europene – MySMIS – este activ începând din 28 Martie și este disponibil la adresa: https://2014.mysmis.ro.
Această aplicaţie IT a fost realizată de Ministerul Fondurilor Europene (MFE) împreună cu Serviciul de Telecomunicaţii Speciale (STS), pentru a facilita schimbul electronic de informaţii între beneficiari şi autorităţile cu atribuţii în gestionarea fondurilor europene structurale şi de investiţii.
„Aplicaţia IT poate fi utilizată de potenţialii beneficiari, care pot începe înscrierea în sistem şi înscrierea de noi apeluri, din această săptămână. De azi aplicaţiile sunt primite electronic prin sistemul IT. Aceasta este o reformă foarte importantă pe care dorim să o aplicăm în ceea ce priveşte gestionarea programelor”, a spus ministrul Fondurilor Europene, Aura Răducu, citată de Agerpres.
MySMIS va gestiona între 16.000 şi 20.000 de proiecte. Primele proiecte, din exerciţiul bugetar 2014-2020, care vor fi depuse exclusiv online, sunt cele pentru dezvoltarea resurselor umane.
MFE arată că România are alocat pentru perioada 2014-2020 fonduri europene în valoare de 43 miliarde euro.

Despre Termene.ro

Termene.ro este o companie înființată în anul 2014 din dorința de a permite companiilor identificarea oportunităților de afaceri și evaluarea corectă a riscurilor pentru afaceri mai prospere, oferind o platformă intuitivă și foarte ușor de utilizat. Peste 50.000 de companii au acces zilnic la platforma completă care oferă informații actualizate în timp real despre datele financiare și juridice ale firmelor din România.

Distribuie mai departe