Câteva sute de taxiuri, autobuze și autocare au blocat săptămâna trecută Piața Victoriei din București, în semn de protest față de de creșterea valorii polițelor RCA, de care s-ar face vinovată Autoritatea pentru Supraveghere Financiară (ASF) (SURSA). O altă problemă recentă pentru taximetriști este intrarea pe piață din acest an a serviciului Uber.
O analiză realizată pe baza datelor disponibile pe Termene.ro arată situația celor mai mari companii de taximetrie din București.
Parte din Meridian Grup, societatea Meridian Taxi SRL, fondată de Călin și Gheorghiță Bultoc, este controlată în prezent de Manoilă-Mirel Diaconiță, care deține 91,3% din părțile sociale ale firmei. Acesta și-a schimbat de curând asociații: în locul lui Iștvan Ciati a venit Cristinel-Nicușor Simescu. Meridian Taxi SRL a avut anul trecut o cifră de afaceri de 11,5 milioane de lei și un profit de 101.069 de lei. Firma înregistra la la sfârșitul lui 2014 datorii de peste 4 milioane de lei.
În cadrul Cristaxi Service SRL, Ilie Anghel deține majoritatea părților sociale: 55,7%. Ciprian Gheorghe Porumb deține restul de 44,2%. În februarie anul trecut, societatea a fuzionat prin absorbție cu Glob Speed Taxi SRL și și-a majorat capitalul social până la 18.730 de lei. În 2014, Cristaxi a avut o cifră de afaceri de 8,6 milioane de lei și un profit de 81.106 lei. Datoriile se ridicau la 7,7 milioane de lei. Firma avea și obligații neplătite la bugetul de stat de aproape 100.000 de lei.
cristaxi
Oana-Sanda Ghișă și Mihai-Victor Ghișă dețin împreună toate părțile sociale ale Pelicanul Grup Taxi SRL, după ce un alt asociat și-a cedat anul trecut participarea. În 2014, cifra de afaceri a fost de 6,3 milioane de lei, în creștere față de anii precedenți. Compania a înregistrat profit pentru al doilea an la rând: 183.373 de lei. Datoriile firmei se ridică la 1,2 milioane de lei. La sfârșitul anului 2014, firma avea obligații neachitate la bugetul de stat de 269.289 de lei, datora 351.457 de lei la bugetul asigurărilor sociale de stat și câte 6.414 lei pentru sănătate și șomaj.
pelicanul
Deși este una din cele mai vechi firme de taximetrie din București, Auto Cobălcescu SRL are în prezent ca obiect principal de activitate “comerțul cu autoturisme și autovehicule ușoare (sub 3,5 tone)”. Firma este deținută de Eugen Stănculescu și administrată de SC Sten Consulting SRL. Auto Cobălcescu a realizat în 2014 o cifră de afaceri de 73,5 milioane de lei și a avut pierderi de 8,8 milioane de lei. Datoriile firmei se ridică la 81,4 milioane de lei.

Despre Termene.ro

Termene.ro este o companie înființată în anul 2014 din dorința de a permite companiilor identificarea oportunităților de afaceri și evaluarea corectă a riscurilor pentru afaceri mai prospere, oferind o platformă intuitivă și foarte ușor de utilizat. Peste 50.000 de companii au acces zilnic la platforma completă care oferă informații actualizate în timp real despre datele financiare și juridice ale firmelor din România.

Distribuie mai departe